napredna rješenja

Jesen na tanjuru u Kotluša Kitchen studiju

06.10.2023 u 09:32

Kotluša Kitchen

Izvor: Promo fotografije / Autor: Mario Poje

Bionic
Reading

Neizmjerna strast prema novim tehnologijama i znatiželja kako ih implementirati u svaki segment privatnog i poslovnog okruženja današnja je svakodnevica. Osim što nam nova napredna rješenja olakšavaju svakodnevne poslovne zadatke, sve su prisutnija i u naše slobodno vrijeme koje s lakoćom dovode u novu dimenziju i čine ga istovremeno jednostavnijim i uzbudljivijim

Potaknuta time, Samsung Hrvatska je organizirao još jednu u nizu kulinarskih radionica kako bi savršeno prikazali fuziju naprednih tehnologija i gastronomskih delicija. Mjesto događanja je bio Kotluša Kitchen Studio, simpatična lokacija u centru Zagreba u kojoj se kuhaju raznovrsni specijaliteti, a tema ovog druženja bila je jesen. Radionica je koncipirana na način da su sudionici pripremali jela u tri slijeda: predjelo, glavno jelo i desert, a u svakom od njih glavna namirnica je bila bundeva!

Svi sudionici su na raspolaganju imali Samsung Tab S9 Ultra tablete impresivne izdržljivosti te izvanredno laganoga i tankog dizajna na kojem su se nalazili recepti kao i tehnike pripreme koje je bilo vrlo jednostavno pratiti uz sve napredne opcije u samo 732 grama težine uređaja, a da tehnologija može poboljšati i olakšati proces pripremanja hrane potvrdile su Samsung pećnice i indukcijske ploče za kuhanje. I ovi Samsung uređaji odlikuju se profinjenim dizajnom koji svojim stilom privlače pažnju, ali ono još važnije – njihov niz naprednih tehnologija pruža dinamičnu i fleksibilnu izvedbu, kako početnicima u kuhinji tako i onima iskusnijima. Intuitivno i jednostavno upravljanje jednim potezom omogućilo im je multitasking, odnosno izvrsno pripremljena jela te super zabavu i networking za vrijeme trajanja cijele radionice, a ovu indukcijsku ploču dovelo na prvo mjesto to buy liste. Za pripremu rižota od buće i baze za krem juhu od bundeve koristila se indukcijska ploča, a svoj doprinos remek djelu dala je i Samsung Dual Cook pećnica u kojoj su ranije pripremili povrće za temeljac. Također, sve namirnice su se prije samog korištenja čuvale u Bespoke hladnjaku, dok je funkcija održavanja optimalne svježine osigurala ravnomjernu podjelu temperature te brzo i efikasno hlađenje, a samim time i čuvanje kvalitete i svježine svih sastojaka. Ovaj interaktivni Samsung događaj završio je u najslađem raspoloženju. Priprema deserta – keksići od buče i čokolade, prošla besprijekorno što je bilo za očekivati kad uz sebe imate saveznike; Samsung Bespoke hladnjak i Dual Cook pećnicu, a s kojima su sudionici, uz istinski konvekcijski sustav sjajan za pečenje i prženje, pripremili jelo poput pravih masterchefova. Air Fry opcija s cirkulacijom vrućeg zraka pobrinula se da keksići budu zlatni, mehani i sočni, a pećnica nudi mogućnost povezivanja pametnog telefona na SmartThings aplikaciju tako što dodatno olakšava cijeli proces bez straha da će nešto zagorjeti.

Korištenje Samsung inovativnih uređaja na ovom jedinstvenom događaju, sudionicima je pružilo novo iskustvo i otvorilo nove mogućnosti u kuhinji te potvrdilo tezu kako su napredne tehnologije i kulinarstvo savršen par, pri čemu tehnologija neupitno doprinosi poboljšanju učinkovitosti, preciznosti i organizacije, olakšavajući mi pripremu hrane i istraživanje vlastitih mogućnosti.