POPRILIČAN IZAZOV

Jeste li ikada vidjeli bolje uređen mali stan?

20.02.2013 u 07:16

Bionic
Reading

Elegantno uređenje malih stanova uvijek je izazov, a naglasak je uvijek stavljan na funkcionalnost i udobnost. Ovaj maleni stan u Sydneyju pravi je primjer odlično uređenog malog prostora koji obara već na prvi pogled

Kada je riječ i malim stanovima, funkcionalnost i udobnost su dva glavna elementa kojima treba pronaći rješenje. Dizajnerima je svakako najveći izazov u malim interijerima 'stvoriti' prostor te dom vizualno učiniti prostranijim nego što jest.

Australski dizajnerski studio Minosa Design uredio je i dizajnirao ovaj stan, smješten nedaleko plaže Bondi, za potrebe peteročlane obitelji. Studio, koji je inače specijaliziran za dizajnerske koncepte za suvremene kupaonice i kuhinje koji malim prostorima daju prostranost i prijeko potrebnu funkcionalnost.

Ravne i jednostavne linije namještaja te cijeli prostor lišen je nepotrebnih detalja, a cijeli dizajn je vrlo jednostavan u neutralnim smeđim i bijelim tonovima. Gotovo svi elementi namještaja su višefunkcionalni, počevši od same kuhinje koja se preobražava po potrebi, kuhinjskog stola te velikih ormara čijim otvaranjem se transformira čitav prostor.

Jednostavan dizajn osvježen je staklom ograđenim stubištem kojega krase doista zanimljiva rasvjetna tijela u obliku isprepletenih visećih kugli. Posebnu čar cijelom prostoru daju i velike staklene stijene, a danjeg svjetla ne nedostaje ni u samoj pomno dizajniranoj kupaonici, koju krasi okruglo stakleno okno.