Croatia Poliklinika

Jeste li svjesni svog držanja? Interaktivni ekrani u Zagrebu nude besplatnu provjeru

23.09.2024 u 12:42

Bionic
Reading

Većina nas u svakodnevnom životu rijetko razmišlja o važnosti pravilnog držanja, sve dok bol ne postane dio naše stvarnosti

Sjedilački način života, dugi sati pred računalom i manjak kretanja dovode do sve češćih problema s kralježnicom i držanjem. Croatia Poliklinika, svjesna ovih izazova, pokrenula je kampanju 'Ne pazim dok ne opazim' kako bi osvijestila građane o važnosti preventivne brige za zdravlje kralježnice.

Zagrepčani sada imaju priliku besplatno provjeriti svoje držanje na BodyScan ekranima postavljenima na četiri ključne lokacije u gradu – Trgu bana Jelačića, Europskom trgu, Cvjetnom trgu i Varšavskoj ulici. Bez naručivanja i čekanja, u svega nekoliko minuta, možete saznati koliko je vaše držanje pravilno i poduzeti prve korake prema poboljšanju.

'Nažalost, mnogi od nas tek kasno postanu svjesni koliko loše držanje može utjecati na naše zdravlje. Ova kampanja pruža priliku građanima da na brz i jednostavan način dobiju uvid u stanje svoje kralježnice i poduzmu potrebne mjere prije nego što dođe do ozbiljnijih problema', poručuje Tamara Kauzlarić-Živković, dr. med., specijalist fizikalne medicine i rehabilitacije iz Croatia Poliklinike.

Kako tehnologija pomaže u prevenciji zdravlja?

Interaktivni digitalni ekrani koriste napredne softverske alate kako bi u samo nekoliko minuta analizirali držanje i pružili korisniku rezultate na licu mjesta. Ovaj inovativan pristup omogućuje jednostavan uvid u potencijalne probleme, a Croatia Poliklinika dodatno motivira građane nagradama – popustima na preglede po izboru i besplatnim pregledima kod fizijatra.

Prevencija je ključ za zdravu kralježnicu

Najuspješniji hrvatski model, sa zavidnom inozemnom karijerom, Ljupka Gojić Mikić, pridružila se kampanji i testirala ekran: 'U mom prošlom (manekenskom) životu, uspravno držanje bilo je jako važno, zapravo, ono se nekako i podrazumijevalo na modnim pistama i photo shootinzima. Ipak, godine nebavljenja tim poslom, ostavile su traga i na mom držanju, što sam i pretpostavljala, a Croatia Poliklinika skener me u to i uvjerio…Naime, rezultat testiranja pokazao je da bi mi držanje 'moglo biti i bolje'. S obzirom da me balansiranje između nekoliko poslova u ovom životu, na različitim lokacijama, drži većinom u pokretu, kad sam već u pokretu – posjetit ću i fizijatra'.

Zašto je pravilno držanje važno?

Nepravilno držanje ne utječe samo na izgled, već može dovesti do degenerativnih promjena kralježnice, što uzrokuje bolove i ograničava svakodnevne aktivnosti. Croatia Poliklinika kroz ovu kampanju želi potaknuti građane na pravovremenu brigu o svom zdravlju, jer se mnogi problemi mogu riješiti ukoliko se otkriju na vrijeme.

Više informacija o kampanji i uslugama dostupno je na službenoj stranici Croatia Poliklinike. Pozivamo sve građane da iskoriste ovu jedinstvenu priliku za provjeru svog držanja, kao i mogućnost osvajanja brojnih vrijednih nagrada uključujući i besplatni pregled fizijatra.