Radite li često tjesteninu i već vam nedostaje neki malo drugačiji recept, evo jednog starinskog primjera porijeklom iz Italije u kojem se nalaze i cijela kuhana jaja
Spisateljica i pobornica uzgoja hrane organskog podrijetla Maria Rodale za Huffington Post otkrila je recept za špagete u umaku od jaja. Inspiraciju je potražila u talijanskoj kuhinji svojih predaka koji su davno prije u mnoga jela stavljali jaja kao nadomjestak za proteine budući da je meso bilo skupo i teže dostupno. Volite li jaja i špagete te sočan okus slanine, vrijedi probati ovaj recept.
200 g slanine
1 staklenka pasirane rajčice
4 do 8 jaja
1 paket špageta
Priprema:
Špagete skuhajte prema uputama ili na način koji najviše volite. Posebno skuhajte jaja, a njihovu količinu odredite prema vlastitom ukusu.
Slaninu narežite na tanke ploškice i pecite u tavi na dobro zagrijanom ulju, a kad je gotova odlijte gotovu svu mast i dodajte pasiranu rajčicu. Dok to lagano krčka u tavici, ogulite tvrdo kuhana jaja i ubacite u tavicu. Na kraju, idealno bi bilo da dodate i špagete pa sve zajedno promiješate te pustite da odstoji nekoliko minuta kako bi tjestenina upila umak.
Na jelo po želji možete naribati malo sira i staviti papra.