PROVJERITE GARDEROBU

Jeste li znali da odjeća može uzrokovati ove bolesti

18.01.2014 u 08:32

Bionic
Reading

Bez odjeće ne možemo i većina žena voli pratiti modu. No neki komadi mogu uzrokovati ozbiljne bolove i infekcije, a zdravlje bi vam ipak trebalo biti na prvom mjestu

Viseće velike naušnice

Osim mogućnosti za infekciju uha, ušna resica od težine se može izdužiti, piše Hufington Post

Velike torbe s tankim ručkama

Iako ih volimo jer nam u njih stane sve i svašta, velike torbe uvijek će nam poremetiti prirodno držanje. To dovodi do toga da je jedno rame nasilno spušteno i na kraju nas može ukočiti, uzrokovati glavobolje te bol u vratu i leđima.

Prečvrsti grudnjak

Kao što nije dobro imati razvučen grudnjak koji neće dati potporu, nije dobar ni prečvrsti grudnjak. On će zaustaviti prirodni rad mišića što na kraju može dovesti do prijevremenog opuštanja tkiva. A to sigurno ne želi nijedna žena.

Remen

Stisnete li ga prejako u želji da naglasite struk, remen može uzrokovati bol u abdomenu. Osim toga, moguća je utrnutost u nogama zbog bočnog bedrenog živca koji se proteže od trbuha do vanjskog bedra.

Novčanik u stražnjem džepu hlača

Kada sjedite, a novčanik je u stražnjem džepu hlača, stvara pritisak na taj dio stražnjice, a to dovodi do asimetrična držanja tijela. Upravo zbog toga možete osjećati nelagodu ili bol.

Tange

Da, mnogi će muškarac vjerojatno reći da voli vidjeti djevojku u tangama, ali one nisu tako dobre za žensko zdravlje. Budući da su jako pripijene uz intimno područje, tijelo ne diše. Drugi problem je to što materijali poput čipke ne upijaju vlagu pa je lakše dobiti infekciju.

Uske hlače i suknje

Uski modeli moderniji su no ikad, ali ponekad ih treba izbjegavati i odmoriti tijelo od tolikog pritiska. Zbog uskih hlača i suknja, tijelo gubi prirodnu ravnotežu, iskrivljuje kralježnicu na neki način tjera vas da hodate poput robota. Hlače mogu jako stisnuti živce pa se čak može dogoditi da vam dijelovi tijela utrnu ili osjećate bol.

Cipele s visokom petom

Svaka je žena elegantnija ako nosi cipele za petu, ali svakodnevno nošenje čini više štete nego koristi. Položaj stopala kod nošenja visokih peta takav je da je sav pritisak na jastučićima donjeg dijela kod prstiju. Zbog toga je teško hodati u cipelama s visokom petom jer treba znati balansirati. Koljena i bokovi ističu se prema naprijed i to šteti kralježnici i nogama. Tako se možete lako ozlijediti i uganuti nogu ako krivo stanete i izgubite ravnotežu te dobiti upalu živaca uz bolna stopala ili otečen palac zbog nabijanja noge u vrh cipele.