Rijetki su oni koji ne vole jela koja uključuju klasik talijanske kuhinje - tjesteninu pa nemate nikakvu ideju za današnji obrok, ovaj brzi recept spasonosno je rješenje
Za pripremu jednostavnog no vrlo ukusnog jela, poslužit će bilo koja vrsta tjestenine, a trebaju vam još gamberi, malo vrhnja, sira i peršina. Pa na posao!
Sastojci:
350 g tjestenine po izboru
200 g gambera
vrhnje za kuhanje
1 kriška parmezana
djevičansko maslinovo ulje
sol, svježi peršin
bijeli papar
Priprema:
Tjesteninu kuhajte u kipućoj slanoj vodi vrijeme koje je proizvođač naveo na pakiranju. Gambere koje ste prethodno dobro oprali, pirjajte u velikoj tavi na malo ulja te začinite solju i paprom. Dodajte vrhnje i kuhajte par minuta. Tjesteninu ocijedite i dobro pomiješajte s gamberima. Nasjeckajte svježi peršin, pospite ga po tjestenini i po vrhu naribajte parmezan.
Poslužite dok je toplo. I u slast!