Kombinacija bundeve i čokolade? Iako vam se ova kombinacija može učiniti pomalo nespojivom, oduševit će vas svojim bogatim okusom, a njihova je priprema toliko jednostavna da ih možete napraviti i s mališanima
Možda će vas iznenaditi upotreba bundeve u slasticama, a ako je još niste probali, uvjeravamo vas da im daje vrlo poseban i suptilan štih. Ove kolačiće možete napraviti i s vašim najmlađima jer su vrlo jednostavni i savršeni za zajedničko druženje tijekom jesenskog poslijepodneva.
Sastojci:
200 g brašna
100 g bundeve
80 g komadića čokolade
KORISNI SAVJETI
Ne izbjegavajte ih, ove vam namirnice mogu pomoći da se osjećate bolje pa im pronađite mjesto na svakodnevnom jelovniku
115 g maslaca
80 g bijelog šećera
50 g smeđeg šećera
pola žličice praška za pecivo
pola žlice sode bikarbone
1 žličica ekstrakta vanilije
prstohvat soli
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200ºC. Već oguljenu bundevu nasjeckajte i stavite u lim za pečenje. Pecite 45-60 minuta i ostavite da se ohladi.
Otopite maslac (npr. najbrže u mikrovalnoj), dodajte dvije vrste šećera, dobro promiješajte i dodajte vaniliju i pečenu bundevu. Dobro promiješajte da dobijete homogenu masu.
Brašno, sodu bikarbonu, kvasac i sol propasirajte kroz sito.
Dodajte smjesu s brašnom u smjesu od bundeve i sve dobro sjedinite.
Sada dodajte komadiće čokolade, pokrijte tijesto i ostavite da odstoji 30 minuta u hladnjaku. U međuvremenu pripremite lim obloženu papirom za pečenje i stavljajte po žličicu tijesta s dovoljnim razmakom između keksa. Čokoladne kekse od bundeve zatim pecite 10-12 minuta na 180ºC.
Izvadite i ostavite da se malo ohladi. I vaši divni jesenski kolačići su spremni. U slast!