ZDRAVO I UKUSNO

Želite nešto posve drukčije? Isprobajte ove mirisne kolačiće od bundeve

21.10.2022 u 15:05

Bionic
Reading

Kombinacija bundeve i čokolade? Iako vam se ova kombinacija može učiniti pomalo nespojivom, oduševit će vas svojim bogatim okusom, a njihova je priprema toliko jednostavna da ih možete napraviti i s mališanima

Možda će vas iznenaditi upotreba bundeve u slasticama, a ako je još niste probali, uvjeravamo vas da im daje vrlo poseban i suptilan štih. Ove kolačiće možete napraviti i s vašim najmlađima jer su vrlo jednostavni i savršeni za zajedničko druženje tijekom jesenskog poslijepodneva.

Sastojci:

200 g brašna

100 g bundeve

80 g komadića čokolade

KORISNI SAVJETI

Ne izbjegavajte ih, ove vam namirnice mogu pomoći da se osjećate bolje pa im pronađite mjesto na svakodnevnom jelovniku

Pogledaj galeriju

115 g maslaca

80 g bijelog šećera

50 g smeđeg šećera

pola žličice praška za pecivo

pola žlice sode bikarbone

1 žličica ekstrakta vanilije

prstohvat soli

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200ºC. Već oguljenu bundevu nasjeckajte i stavite u lim za pečenje. Pecite 45-60 minuta i ostavite da se ohladi.

Otopite maslac (npr. najbrže u mikrovalnoj), dodajte dvije vrste šećera, dobro promiješajte i dodajte vaniliju i pečenu bundevu. Dobro promiješajte da dobijete homogenu masu.

Brašno, sodu bikarbonu, kvasac i sol propasirajte kroz sito.

Dodajte smjesu s brašnom u smjesu od bundeve i sve dobro sjedinite.

Sada dodajte komadiće čokolade, pokrijte tijesto i ostavite da odstoji 30 minuta u hladnjaku. U međuvremenu pripremite lim obloženu papirom za pečenje i stavljajte po žličicu tijesta s dovoljnim razmakom između keksa. Čokoladne kekse od bundeve zatim pecite 10-12 minuta na 180ºC.

 Izvadite i ostavite da se malo ohladi. I vaši divni jesenski kolačići su spremni. U slast!