AVANGARDNI KLASIK

Kad se spoje najpoželjnija obuća: Ovaj modni hibrid uskoro biste mogli viđati posvuda

16.10.2024 u 14:10

Bionic
Reading

Ne morate biti modni stručnjak da biste znali da su mokasine modni artikl koji ponajviše opisuje talijanski Gucci - od klasične verzije modela Horsebit iz 1953. godine do modernih inačica s printom logotipa

Kultni model Horsebit sveprisutan je u svim kolekcijama brenda Gucci, bez obzira na godišnje doba, a njezinim dizajnom uvijek se iznova poigravaju kreativni direktori kuće.

Njezin novi dizajner, Talijan Sabato De Sarno, definitivno nije postao iznimkom.

U debitantskoj kolekciji za brend predstavio je verziju kultnih mokasina Horsebit u živopisnim bojama i s dodatkom ravnog, glomaznog potplata u maniri 70-ih.

Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević

Svoju inovativnu viziju nastavlja demonstrirati, pa se u kolekciji brenda za novu sezonu proljeće/ljeto još jednom usudio osmisliti klasičnu obuću brenda.

Ovoga puta predstavio ih je u formi čizama, odnosno gležnjača.

Čizme mokasine

Kao što je De Sarno dao do znanja kolekcijom za novu sezonu proljeće/ljeto, njegov modni hibrid čizama i mokasina Horsebit savršen je za nošenje uz elegantne haljine i suknje - siluetom inspiriran modom 60-ih i muzama poput Jackie Kennedy.

Osim toga, brojni luksuzni brendovi, poput Loewea, JW Andersona i Balenciage, predlažu hibridne modele obuće, futurističke estetike i inovativnih oblika, boja, tekstura i detalja. U ponudi u neutralnim nijansama kao što je crna, ali i u zasićenim bojama kao što su kaki ili ancora crvena.

Guccijeve mokasine čizme ističu se svojom 'normcore' siluetom koju dočarava zaobljeni vrh i deblja potpetica, uz detalj zlatne konjičke kopče.

Na pisti su kombinirane sa zavodljivim haljinama spuštenih ramena i slip haljinama s tankim naramenicama i senzualnim izrezima.