svi je žele

Savršena uz traperice, ali i haljinu: Ovo je najtraženija jakna sezone

28.09.2024 u 15:57

Bionic
Reading

Brušena koža i vibra 60-ih odlike su najpoželjnije jakne ove sezone. A ovaj traženi komad već je s modne piste došao na police popularnih trgovina

Ako postoji međusezonska jakna koju stilisti i trendseterice već imaju na radaru, onda je to, bez konkurencije, ona od brušene kože. U smeđoj boji, izravno inspiriran modnom revijom Miu Miua za jesen-zima 2024./2025., kožni komad koji donosi taj talijanski brend postiže viralni uspjeh i osvaja ormare fashionistica.

Klasična, opet tako trendi, te elegantna i praktična, ova jakna rješenje je za stvaranje besprijekorne uniforme za prijelaznu sezonu. A zahvaljujući njezinim kameleonskim mogućnostima, kombinirat ćete je na tisuću načina.

Izvor: Profimedia / Autor: Francesca Babbi / ipa-agency.net / PA Images / Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Charly TRIBALLEAU / AFP / / Shutterstock Editorial / Profimedia / Promo

Kako ove sezone nositi smeđu jaknu od brušene kože

Baš kao i uvijek, za stilski dotjerane kombinacije neiscrpan izvor inspiracije je modna pista. Sabato de Sarno, kreativni direktor Guccija, poigrava se snažnim kontrastima miješajući funkcionalnost svojih jakni od antilopa s teatralnošću bluza s prozračnim mašnama u fluorescentnim bojama.

Takve kombinacije potvrđuju da su ponekad i najneočekivanije kombinacije ključ za postizanje fantastičnog izgleda. Kultni talijanski brend usput podsjeća na dobar spoj koji ovakva jakna čini uz traperice. Ove jeseni hit su one pomalo širih nogavica, a ova jakna savršeno ide uz njih.

Miu Miu, osim najpoželjnijeg odjevnog komada nove sezone, servirao je jedan od najljepših trenutaka Pariškog tjedna mode. Španjolka Angela Molina prošetala se za talijanski brend noseći predimenzioniranu jaknu od brušene kože s aplikacijama od dragulja.

Tkanina od brušene kože dio je svemira Ralpha Laurena od početaka tog sjevernoameričkog brenda. A on se ove sezone kladi na čokoladnosmeđi dizajn koji postaje sofisticiraniji kada se nosi s remenom. Daleko od zapadnjačkog stila, koji toliko asocira na ovu jaknu, sada je vidljivo koliko se lako može uklopiti u tihi luksuz, samo treba izbjegavati resice i asocirati na osnove garderobe. Savršen komad za capsule modni ormar, zar ne?

Kako hit jaknu nose vodeće trendseterice?

Alexa Chung, britanska dizajnerica, već ima 'vruću' jaknu od antilopa Miu Miua, i to oversized verziju, koju kombinira uz kratki top i plisiranu minicu, također brenda koji predvodi Miuccia Prada. A za potpuno chic look posegnula je i za hit slingback sandalama.

Stilski trik koji otkriva Alexa je igranje kontrastom u duljini. Što je jakna šira, to suknja može biti kraća. A ako vam je kombinacija s kratkim topom ipak previše, uvijek ga možete zamijeniti jednostavnim džemperom od kašmira.

Gabrielle Caunesil pokazala je pak izgled savršen za sredinu sezone. Jakna od brušene kože i visoke čizme produljit će životni vijek omiljenoj ljetnoj bijeloj haljini. Ona će odlično izgledati uz kaubojske čizme, model koji opet vlada modnom scenom.

Ako vam u ormaru nedostaje dobar sako, ove sezone je mudro uložiti u onaj od brušene kože jer ga, kao u ovom slučaju, možete nositi uz haljinu ili čak u total looku uz odgovarajuće hlače.

A Pernille Teisbaek pokazala je da je ova jakna savršena i za večernji look. Kombinirajte je uz slip haljinu i odmah ćete postići cool izgled.

  • +5
Jakne od brušene kože Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo