PRAKTIČNO I UKUSNO

Kako iskoristiti ostatke kuhanih jaja od Uskrsa

06.04.2015 u 09:47

Bionic
Reading

Blagdani su gotovi, ali većina nas gotovo uvijek ima ostataka bogate trpeze, posebno kuhanih jaja. Da biste se nešto više odmorili i manje kuhali idućih dana, probajte koju od ideja kako iskoristiti uskrsna jaja

Mesna štruca

Ako dan nakon uskrsnog ponedjeljka idete na posao, jaja možete iskoristiti u mesnoj štruci. Nije ju teško pripremiti, a lako se može spakirati i ponijeti na posao te primjerice pojesti uz ostatke francuske salate.

Salata

Tvrdo kuhana jaja možete ubaciti u bilo koju salatu i dobiti kompletan obrok. Dakle, još jedan dan u tjednu da ne morate kuhati ručak.

Sendvič

Uz ostatke priloga poput nezaobilazne francuske salate, napravite sendviče s jajima i cijela se obitelj može fino najesti. Dodajte malo kuhane šunke i vrlo lako riješit ćete se svih ostataka.

Šparoge

Upravo je sezona ove ukusne samonikle biljke pa je zapecite s narezanim kuhanim jajima, malo maslinova ulja i parmezana koji će se rastopiti, savjetuje Bon Apetitt. Nakon što šparoge očistite, posložite ih u tepsiju ili kalup, začinite, stavite jaja pa parmezan i pecite oko 20 minuta na 200 stupnjeva celzijevih dok ne omekšaju.

Pašteta

Kuhana jaja mogu se iskoristiti i u raznim namazima ili paštetama, bilo da se radi o ribljim ili mesnim okusima. Jedan je od primjera i ova ukusna pašteta od tune