KORAK PO KORAK

Kako odrezati šiške a da poslije ne plačete

13.03.2016 u 08:22

Bionic
Reading

Sigurno vam je poznat onaj osjećaj kada na brzinu želite malu promjenu pa baš prije izlaska odlučite skratiti šiške. No često mini makeover pođe po zlu jer šišanje nije tako jednostavno. Evo što učiniti kako biste izbjegli katastrofu

Poznata njujorška stilistica za kosu Dayna Goldstein otkrila je za magazin Byrdie što je sve potrebno kako bismo pravilno odrezali šiške. Za početak kosa treba biti oprana i zatim potpuno suha. Prije sušenja poželjno je staviti sprej za volumen na korijen kose kako ne bi bila previše uz tjeme. Malo ih navlažite tamo gdje ćete rezati kako bi vam bilo lakše držati pramen i vidjeti koliko režete, no imajte na umu da će šiške, ako ste ih rezali dok su bile potpuno mokre, biti ipak malo kraće kad se posuše. Stoga, oprezno s određivanjem dužine!

Nije svejedno ni kakve škare imate. Zapravo biste trebali imati profesionalne škare jer one imaju poseban oblik i lakše je njima upravljati. Možete ih kupiti u trgovinama koje prodaju opremu za frizerske salone, ali budite spremni na poprilično visoke cijene. Ukratko, ne planirate li se inače šišati sami, to je skupa investicija.

Prije rezanja odvojite šiške, koje ravno trebaju padati ispred lica, a ostatak kose sakupite kopčom ili povežite gumicom da ne smeta.

A sada dolazite do onog najvažnijeg dijela. Krenite od sredine, odnosno pramena koji prekriva nos. Uzmite pramen i režite ga pod uglom od 45 stupnjeva. Najbolje je pramen držati između dva prsta i režite malo po malo, bez velikih rezova. Bolje da ih kratite više puta nego da odmah odrežete previše jer nakon toga nema povratka na staro.

Nakon što ste zadovoljni sredinom, krenite sa svake strane.