Volite li tjesteninu, onda već znate kako ju treba pravilno pripremati. Sada se možete okušati u pripremi tjestenine na talijanski način, što je zapravo lako i jednostavno
Poznata kuharica Anne Shooter za Daily Mail je otkrila kako priprema savršenu talijansku tjesteninu.
Za početak savjetuje da treba kupiti malo bolju tjesteninu jer povoljne varijante često nisu tako ukusne.
U veliku posudu ulijte vodu i posolite pa stavite na štednjak. Kada voda zakipi, maknite ju s vatre i ubacite tjesteninu pa vratite lonac na vatru.
Nikako nemojte dodavati ulje u vodu jer će tjestenina biti nauljena i skliska pa se niti umak neće lijepo lijepiti za nju.
Tjestenina po pravilima treba biti kuhana al dente - to znači da nije sasvim mekana kada ju zagrizete, ali nema niti hrskavi okus. Najbolje je da ju probate oko tri minute prije negoli bi trebala biti kuhana prema uputama na pakiranju.
Nakon što ju ocijedite, ostavite nekoliko žlica vode od kuhanja koju ćete dodati umaku za bolji okus. Tjesteninu poslužite odmah da se ne zalijepi međusobno i za posudu u kojoj je servirana.