Koliko ste puta plakali dok ste rezali luk ili slučajno presolili jelo? Vrhunski kuhari otkrili su tajne kojima se koriste u slučaju ovakvih nezgoda
1. Nakon što izrežete češnjak ili luk, miris ostaje na prstima i teško ga se riješiti. To možete učiniti tako da uzmete žlicu od nehrđajućeg čelika i trljate po prstima.
2. Želite li da avokado ili breskva brže dozriju, stavite ih u papirnatu vrećicu zajedno s bananom.
3. Kućanske aparate koji imaju zatvorene dijelove dok se ne koriste možete mrvicu posoliti i spriječiti stvaranje mirisa.
4. Ostatke vina možete zamrznuti pa odmrznuti i iskoristiti kada kuhate jela u kojima vam odgovaraju.
5. Ako marinirate prethodno smrznuto meso, dodajte u marinadu malo bijelog octa jer će pomoći da se eventualni smrznuti dijelovi što prije odmrznu.
6. Srebrninu ćete najlakše ispolirati s pastom za zube, otkriva Cassandra Heneghan za Lifestyle Food.
7. Smeđi šećer često se pretvara u male grudice, a to možete spriječiti tako da u svoju posudu ubacite i jednu malu posudicu od terakote.
8. Imate li boju od karotena na plastičnim posudama, istrljajte ih bijelim kruhom.
9. Ako ste previše posolili neki umak ili jelo, ubacite jedan krumpir koji će upiti višak.
10. Da biste izbjegli plakanje dok režete luk, stavite ga prethodno u zamrzivač na pet minuta.