PUKLA LJUBAV

Kate Moss više neće kreirati za Topshop

30.08.2010 u 07:33

Bionic
Reading

Nakon tri godine uspješne suradnje pukla je ljubav između Kate Moss i uprave popularnog lanca trendi odjeće Topshop

Kate Moss zadnje tri godine dizajnirala je ekskluzivne kolekcije za Topshop. Suradnja se pokazala vrlo unosnom te je Moss na njima zaradila čak 4,5 milijuna dolara, no čini se da je došlo do zasićenja. Kate Moss odlučila je okončati partnerstvo s Philipom Greenom, vlasnikom Topshopa. Razlozi zasad nisu službeno poznati, a Green poriče nagađanja da Moss odlazi zbog nesuglasica ili loših poslovnih rezultata zbog sve slabije prodaje njenih kreacija. Spominje se tek da se manekenka jednostavno 'odlučila posvetiti drugim projektima'.

'Kate je za nas dizajnirala 14 kolekcija. Bila je to uspješna suradnja i za nas i za nju, ali ovaj joj je posao oduzimao sve više i više vremena pa mu se zbog nekih drugih obveza više nije mogla u potpunosti posvetiti', poručili su iz Topshopa. 'Nije bilo nikakvih nesuglasica i ne tražimo novu muzu. Samo je jedna Kate i ne tražimo njenu zamjenu', nadodao je Green.

Ipak, sve su glasnija i nagađanja da bi mjesto Kate Moss u Topshopu mogla uskoro zauzeti upravo kći Philipa Greena, 19-godišnja Chloe Green, koja će već idućeg mjeseca početi raditi u tatinoj firmi. Izvori tabloida Britain's Sunday Times govore i o sve lošijim rezultatima prodaje koji su doveli do razlaza. 'Kolekcija Kate Moss ne prodaje se više kao nekad i postojala je šansa da se u potpunosti potroši i postane nezanimljiva.'

Posljednja, 14. kolekcija Kate Moss, u prodaji će se naći u listopadu ove godine.