Ponekad nismo ni svjesni da određenu hranu ili čak stvari držimo u hladnjaku je se bojimo kako će se pokvariti, a zapravo ne znamo je li to uopće potrebno, već smo čuli da je bolje
Većina ljudi rajčice drži u hladnjaku, ali one će najbolje biti očuvane na sobnoj temperaturi. Koju još hranu nije potrebno čuvati u hladnjaku, doznali su u Yahoo Shine.
Ljuti umak
Njega sigurno ne trebate držati u hladnjaku. Zahvaljujući sastojcima, spremljen u staklenu bocu, u smočnici može stajati do tri godine.
Krumpir
Hladnoća mijenja okus krumpira pa ga je pametnije pohraniti u smočnici u papirnatoj vreći. Izbjegavajte plastične vreće jer će krumpir početi prije gnjiliti.
Kruh
Ako ga stavite u hladnjak, niža temperatura će ga isušiti. Zato je pametnije kruh čuvati na sobnoj temperaturi do četiri dana. Ako pak imate viška, možete ga zamrznuti.
Luk
Ni luk ne voli hladnoću, ali ga nikako nemojte držati u zatvorenim vrećama. Treba mu cirkulacija zraka pa je najbolje da bude u mrežastim vrećama. Pazite da ne bude pored krumpira kako ne bi povukao vlažnost i počeo gnjiliti.
Češnjak
Kao i luk, češnjak treba biti u vrećici kroz koju zrak može slobodno strujati. Tako pohranjen može biti upotrebljiv do dva mjeseca.
Rajčica
Rajčice će u hladnjaku ostati blijede i neće dozrjeti do kraja. Baš poput krušaka, rajčice trebaju biti na sobnoj temperaturi. Ako želite da prije dozriju, stavite ih u papirnatu vrećicu.
Kava
Hladnjak i zamrzivač stvaraju kondenzaciju, a ona može promijeniti okus kave u zrnu i one mljevene. Kavu ćete najbolje sačuvati u dobro zatvorenoj posudi na sobnoj temperaturi.
Bundeve
I one će najbolje ostati očuvane ako su spremljene u smočnici, na suhom i tamnom mjestu. Možete ih čuvati oko mjesec dana.
217957,218623,215975,199602