Ako volite kombinaciju sira i čokolade, onda će vas ovaj kolač oduševiti
Sastojci
450 g bijele čokolade
400 g President Zagrebačkog sira
280 ml vrhnja za šlag 'Brzo&Fino'
200 g intergralnih keksa
90 g maslaca 'Dukat'
4 jaja
1 vanilin šećer
Priprema
1.Kekse sitno sameljite, kao krušne mrvice i umiješajte omekšani maslac.
2.Tako dobivenu smjesu prebacite u kalup za torte obložen papirom za pečenje i pecite 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C. Nakon pečenja tijesto ohladite.
3.U posudi na pari rastopite čokoladu i umiješajte vrhnje za šlag dok smjesa ne postane jednolična.
4.U drugoj posudi mikserom izmiješajte svježi sir, limunovu koricu, jaje i malo vanilin šećera.
5.Dobivenu smjesu pomiješajte s čokoladnom kremom i prelite na ohlađenu podlogu.
6.Sve zajedno pecite sat vremena na 140°C. Ukrasite kolač po želji i servirajte dobro ohlađen.
Dobar tek i sretne blagdane želi Vam Dukat uz Zagrebački sir!
Za više recepata: http://www.dukat.hr/hr/magazin/knjiga-recepata