U ljetnim mjesecima idealno je iskoristiti voće u kolačima, a u ovom receptu glavnu ulogu imaju sočne višnjice
Sastojci:
3 jaja
10 žlica šećera
10 žlica brašna
1 prašak za pecivo
1 dl mlijeka
1 dl ulja
teglica očišćenih višanja
Priprema:
Izmiksajte jaja i šećer, a nakon toga ubacite brašno, prašak za pecivo, mlijeko i ulje te čitavu smjesu izlijte u pleh.
Pecite tri do pet minuta na 180 stupnjeva i pospite kolač višnjama (idealno je kada lagano utonu u smjesu). Vratite kolač u pećnicu, pecite do kraja 20-ak minuta i prelijte preostalim sokom od višanja. Ohlađen kolač možete posuti i šećerom u prahu. Recept nam je poslala čitateljica Anita Štajdohar.
Imate li svoje omiljene lagane ljetne recepte, svakako ih pošaljite i podijelite s čitateljima. Sve što trebate učiniti jest slikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najbolji će dobiti poklon tportala.