Imate osjećaj da previše hrane bacate i pitate se koliko dugo je preporučljivo određenu hranu i namirnice čuvati u hladnjaku? Proučite ovu listu te uštedite dio novca i olakšajte si slaganje tjednih obroka te organizaciju šopinga
Navedena lista o duljini čuvanja namirnica u hladnjaku određena je na otprilike 4,5 stupnjeva u hladnjaku, međutim valja voditi računa i o tome da rok trajanja hrane i namirnica ovisi i o njihovoj svježini u trenutku kupnje, piše Realsimple.com
Neotvoreno pakiranje tvrdoga sira: šest mjeseci
Maslac: jedan do tri mjeseca
Masline i kiseli krastavci: jedan mjesec
Svježa jaja: tri do pet tjedana
Neotvoreno pakiranje mekog sira: tri do četiri tjedna
Otvoreno pakiranje mekog sira: jedan do dva tjedna
Kuhana slanina: jedan tjedan
Tvrdo kuhana jaja: jedan tjedan
Pečeni odresci: tri do pet dana
Tijesto za kruh: tri do četiri dana
Kuhana riba: tri do četiri dana
Pire krumpir: tri do četiri dana
Kuhano meso: tri do četiri dana
Kuhano meso od peradi: tri do četiri dana
Kuhani nadjev: tri do četiri dana
Juhe i variva: dva do četiri dana
Voćne pite ili pite od bundeve: dva do tri dana
Svježa piletina i puretina: jedan do dva dana
Svježa riba: jedan do dva dana
Mesna juha: jedan do dva dana
Otvorena boca vina: jedan do dva dana