Tehnički krumpiri punjeni kremom od sira i šparoga spadaju u kategoriju predjela, a realno se mogu se poslužiti i kao glavno jelo koje će zasititi i ozbiljne gladuše. Naravno, to ne znači da se na vašem tanjuru ne mogu naći u pratnji sočnog komada mesa. Isprobajte ih kako vam drago!
Sastojci:
4 krumpira veličine cca. 200g
svežanj šparoga
200g President Zagrebačkog sira
500g Dukat Brzo&Fino vrhnja za kuhanje
malo mljevenog crnog papra
češanj češnjaka
Priprema
1. Operite krumpir u kori i dok je još mokar, dobro ga posolite.
2. Zatim zamotajte svaki krumpir pojedinačno aluminijskom folijom i stavite u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva otprilike 50 minuta.
3. Provjerite je li krumpir pečen pomoću vilice.
4. U međuvremenu operite i očistite šparoge i ubacite ih u uski, visoki lonac s proključalom, posoljenom vodom.
5. Kada su šparoge kuhane, usitnite ih rukama.
6. Na tavici kratko prodinstajte komade šparoga, maslinovo ulje i češnjak, pa im, pred sam kraj, dodajte vrhnje za kuhanje i Zagrebački sir. Začinite po želji.
7. Pečene krumpire prepolovite, složite na tanjure i po njima prelijte kremu od šparoga i Zagrebačkog sira.
8. Prije serviranja ukrasite komadima šparoga.
Kulinarski savjet
Kremi od sira i šparoga slobodno možete dodati pancetu ili šunku.
Za više recepata: http://www.dukat.hr/hr/magazin/knjiga-recepata