Kad kažemo štrukli, pomislimo na ono lagano slankasto, ponekad i zašećereno jelo. Pred nama je recept za drukčije štrukle: ljute, pikantne, bogata okusa. Priprema je jednostavna, jer koristimo kupovne zaleđene štrukle sa sirom
Potrebni sastojci:
8 kom smrznutih štrukli
1/2 crvene paprike
1 glavica luka
2 režnja češnjaka
1 žlica koncentrata rajčice
1 lovorov list
1 žličica ljute mljevene paprike
200 ml kiselog vrhnja
1 žlica peršina
ulje
sol i papar
Priprema:
U tavi, na vrućem ulju, popržimo sjeckani luk i dodamo sjeckanu svježu crvenu papriku.
Kada paprika omekša, dodamo sitno sjeckani češnjak, ljutu mljevenu crvenu papriku, začinimo solju i paprom, malo promiješamo te podlijemo litrom vode. Kada juha zavre, dodamo lovorov list, koncentrat rajčice i otopljene štrukle od sira.
Pred sam kraj dodamo sjeckani peršin, ulijemo kiselo vrhnje, pustimo da još jednom zakuha i poslužimo.
Recept je preuzet sa stranice www.crochef.com.