Brzi i sočni zalogaji s President Mladim kajmakom uvijek su savršen odabir
Priprema: 45 minuta
Kuhanje: 30 minuta
Serviranje: 16 trokuta
Sastojci:
600 g brašna
šalica mlake vode
šalica Dukat trajnog mlijeka
jaje
2 žlice šećera
50-100 g Dukat maslaca (za premaz)
100 g President Mladog kajmaka
100 g Brzo&Fino kiselog vrhnja
Priprema:
Pomiješajte vodu s mlijekom, dodajte brašno, sol i jaje i miješajte sve dok ne dobijete fino, elastično tijesto. Omotajte ga prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku pola sata.
Tijesto podijelite na četiri dijela i svaki dio razvaljajte u manji krug. Svaki dio i premažite rastopljenim maslacem. Ovako pripremljeno tijesto stavite u rastopljen maslac, potom poredajte jedno na drugo, vodeći računa o tome da posljednje razvučeno tijesto ne bude premazano rastopljenim maslacem.
Ovako pripremljeno tijesto stavite na 15 minuta u hladnjak, a zatim ga razvaljajte u veliku koru. Cijelu razvučenu koru ponovo premažite rastopljenim maslacem i savijte u roladu. Stavite je zatim u hladnjak na 15 minuta.
Stvrdnutu roladu narežite na komade, debljine oko 5 mm. Svaki komad malo razvaljajte i okrenite naopako. U sredinu stavite žličicu President Mladog kajmaka. Svaki komad napunite President Mladim kajmakom i zatvorite u obliku trokuta. Prstima pritisnite krajeve da se ne bi odlijepili prilikom pečenja. Sve trokute preokrenite naopako i stavite na papir.
Trokute pecite u zagrijanoj pećnici na 220 °C oko 30 minuta.
Za više recepata: http://www.dukat.hr/hr/magazin/knjiga-recepata