Naša istaknuta manekenka, danas uspješna dizajnerica i poduzetnica Ljupka Gojić Mikić poznata je po zdravom načinu života, kojem uči svoje preslatke tri nasljednice. Svakodnevno u svome domu priprema inovativne recepte koji oduševe sve ukućane
Kako je osam godina provela u Japanu, azijska se kuhinja Ljupki Gojić Mikić uvukla pod kožu. Na japanske su delikatese navikle i njezine dvije kćerkice Jana i Mila koje su tamo odrasle, a istim tradicijama uče i svoju najmlađu sestricu Mari Danu. Ovih dana Ljupka se odlučila svojoj dječici pripremiti Chahan, tradicionalno japansko jelo koje se zasniva na riži kao temeljnoj namirnici, dok se ostatak mijenja s obzirom na sezone.
Ljupka je sada podijelila svoj omiljeni recept za ovo ukusno i zdravo jelo, idealno za period pred ljeto kada mnogi pokušavaju održati svoju figuru fit ili skinuti višak kilograma.
Potrebne namirnice za ovo jelo prema Ljupkinom receptu su:
Mladi luk
- Sitno narezani kupus
- Sitno narezana mrkva
- Naribana tikvica
- Češnjak
- Tofu mariniran u čili pasti
- Naribani đumbir
- Jaja
- Kuhana riža
- Fish sos
- Tamari soja sos
Otprilike recept ide ovako:
Na tavi prepržite češnjak, mladi luk i ostatak naribanog povrća, kupus i mrkvu pa dodajte meso ili ribu po želji, Ljupka je koristila riblji sos. Svemu dodajte kuhanu rižu i također pržite nekoliko minuta te na kraju dodajte tučena jaja i sve lagano miješajte dok se ne poveže i dok jaja ne budu gotova. Sve začinite soja sosom, mladim lukom, đumbirom naribanim.