nešto posebno

Luksuz po pristupačnoj cijeni: U Zaru stiže kolekcija s potpisom slavnog dizajnera

03.09.2024 u 16:34

Bionic
Reading

Zara je i za novu sezonu odlučila angažirati cijenjeno dizajnersko ime te u suradnji sa Stefanom Pilatijem kreirala capsule kolekciju

Popularna high street modna trgovina Zara poznata je po tome da u svojim proizvodima koristi materijale vrhunske kvalitete i dizajna kojeg se ne bi posramili niti luksuzni brendovi, a sada je predstavila nešto čemu će se obradovati svaka ljubiteljica mode.

Zarina nova kolekcija s potpisom Stefana Pilatija

Naime, Zara je sklopila suradnju s dizajnerom Stefanom Pilatijem, koji je za novu capsule kolekciju osmislio oko 50 modnih komada za muškarce te 30 za žene, a tu je i velik broj cipela i torbica za upotpunjavanje stajlinga u visokom stilu.

Kolekcija će biti puštena u prodaju početkom listopada, uz podršku kampanje koju je vodio Steven Meisel, slavnog američkog fotografa, s kojim je Zara već surađivali na predstavljanju novih linija.

Pilati je, pak, najpoznatiji po vođenju Yvesa Saint Laurenta u Parizu i Ermenegilda Zegne u Milanu, a posljednjih godina posvetio se brendu Random Identities, rodno fluidnoj liniji muške odjeće koju je ponovno pokrenuo prošle godine.

Pogledajte najljepše vjenčanice slavnih ljepotica Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević

Surađivao sa slavnim imenima

Pozornost medija privukao je i u lipnju 2022. kada je stilizirao modne kombinacije Giorgija Armanija, a surađivao je i s Pharrellom Williamsom prilikom njegova predstavljanja muške kolekcije za Louis Vuitton 2023. godine. Osim suradnje sa Zarom, čeka ga i izrada dijela nove kolekcije za slavni Fendi.

Poznat je po tome što naglasak stavlja na odijevanje koje odgovara prilici i podizanju samopouzdanja, vjerujući da nas upravo odjeća predstavlja svijeta te nam može poboljšati raspoloženje.

  • +5
Zara haljine Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Suradnju sa Zarom pokrenuo je bez medijske pompe početkom 2024. godine. Početan plan bio je da dizajniranje isključivo muške odjeće, ali kolekcija je na kraju proširena i na žensku.

Impresioniran Zarinim cijenama

Izvori doznaju da je primijenio svoje stroge standarde prilikom odabira tkanine te ljepotu kojem pojedini komadi pristaju uz tijelo, a govorilo se da je impresioniran onim što je španjolski brend sposoban proizvesti po vrlo pristupačnim cijenama.

Modni zaljubljenici tako će imati u čemu uživati ove jeseni, a sve mogu zahvaliti njegovom prijateljstvu s predsjednicom Inditexa, Martom Ortegom, koja je još jednom pokazala da Zaru beskompromisno želi odvesti na još višu razinu.