povratak trenda

Marta Ortega je potvrdila: 'Ružne' sandale i najomraženije hlače su hit

22.07.2024 u 10:16

Bionic
Reading

Šefica Zare Marta Ortega nesumnjivo je jedno od najmoćnijih imena u svijetu mode, a svako njezino pojavljivanje u javnosti s razlogom privuče veliku pozornost. Naime ono što ona odjene u kratkom roku postaje modni hit

Povodom 44. izdanja CSI 4 Casas Novas održanog u gradu La Coruña, Marta Ortega ponovno se našla pred kamerama. S ocem Amancijom Ortegom bila je domaćica ekskluzivnog događaja koji okuplja elitu sporta čiji je veliki ljubitelj.

Vječna modna inspiracija

Po običaju, svaki put kada se predsjednica Inditexa pojavi na sceni, veliku pažnju privuče svojim stajlingom, a ovog puta izbor je pao na casual modni look i upečatljive dodatke. A svojim stajlingom potvrdila je i povratak kontroverznog trenda iz 2000-ih koji ćete jednostavno s oduševljenjem prigrliti ili prezirati. Da, sezona capri hlača nesumnjivo je počela!

Za ovaj izlazak Ortega je posegnula za čistim klasikom koji zaslužuje mjesto u svakoj garderobi – bijelom košuljom šireg kroja koja izgleda kao da ju je posudila iz suprugovog ormara. Dodala je kratku jaknu od brušene kože s kragnom prekrasne nijanse pijeska, koja se jako dobro slagala s njezinom plavom kosom, a našao se tu i pulover s finom metalik obradom vezan u struku. A tajna ovog izgleda krila se u odabiru hlača.

  • +8
Marta Ortega Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Capri hlače vraćaju se na scenu

Poznato je da što god odjene jedna od najutjecajnijih žena u industriji to u kratkom roku postane hit ne samo u Španjolskoj, već i diljem svijeta. A na iznenađenje ljubitelja mode, slavna Španjolka u svoju zavidnu garderobu uklopila je jedan od najkontroverznijih komada sezone: capri hlače. Taj model, prepoznatljiv po tome što seže tik ispod koljena, bio je prvo popularan 1950-ih, a zatim je megauspjeh doživio 2000-ih. Capri hlače, koje ove sezone ponovno dolaze u fokus, jedan su od onih komada koji modni svijet dijele na dvije skupine - one koji su ih dočekali s oduševljenjem i one koji ih preziru. Kako god, moramo priznati da je Ortega i ovog puta servirala modni stajling vrijedan pažnje.

Upečatljivi modni dodaci

A još dva detalja nisu prošla nezapaženo, s jedne strane bila je ekskluzivna Hermèsova torba Birkin, a na nogama 'ružne' sandale koje su ušle u modu prije pola desetljeća i čini se da se snažno vraćaju na scenu. Tako je Marta posegnula za ravnim sandalama s dvobojnim crno-bež isprepletenim remenčićima i potplatom od nekoliko centimetara, čiji dizajn potpisuje švedski brend Totême. Riječ o starijem modelu iz kolekcije 2020. godine koji se svojevremeno prodavao za 340 eura. A Martin jednostavan izgled u neutralnim bojama pokazuje da je tajna dobrog odijevanja leži u dobroj ravnoteži klasičnih i bezvremenskih odjevnih predmeta te trendovskih komada.

  • +10
Zarine cipele do 30 eura Izvor: Promo fotografije / Autor: promo