minimalistički chic stil

Meghan Markle u njoj je pronašla modni uzor, ali i - ulaznicu za Bijelu kuću?

28.05.2024 u 20:16

Bionic
Reading

Meghan Markle odavno je priznala da modnu inspiraciju pronalazi u nikad prežaljenoj modnoj ikoni Carolyn Bessette-Kennedy

Usprkos tome što je vodila povučen život, Carolyn Bessette-Kennedy prometnula se u jednu od ikona stila 90-ih godina, čiji modni izričaj i danas slovi za uzor vrijedan kopiranja.

Suprugu Johna F. Kennedyja Jr.-a po mnogočemu se uspoređuje s princezom Dianom - od toga za koga su bile udane, preko iznimnog modnog ukusa, pa sve do tragične, prerane smrti. Stoga ne čudi što je upravo u Carolyn svoju modnu, a potencijalno i životnu inspiraciju pronašla i Meghan Markle, koja se u prošlosti nerijetko odijevala vrlo očito inspirirana njenim stilom.

Vojvotkinja od Sussexa nije tajila impresioniranost spram vrlo sposobne, inteligentne i modno upućene Bessette-Kennedy i mnogo prije nego što se udala za princa Harryja, a posebno je naglašavala njenu slavnu vjenčanicu kao 'sve ono što bi i sama željela nositi'.

Pogledajte najljepše vjenčanice slavnih ljepotica Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević

Meghan je uistinu i nosila vrlo sličnu vjenčanicu, bez imalo zadrške 'kopiranu' od veličanstvenog izdanja s potpisom Narcisa Rodrigueza. Svoje simpatije spram američke miljenice pokazala je i mnoštvom drugih stajlinga, a sada se nagađa kako bi upravo slične modne kombinacije mogla iskoristiti kao alat za probijanje u vrh politike SAD-a.

Ove glasine potaknuo je dolazaka princa Harryja i Meghan Markle u Nigeriju, u kojoj su dočekani i vođeni poput 'pravih' članova kraljevske obitelji. S obzirom na to da odavno nisu dio radnih članova britanske monarhije, izvori nagađaju kako bi to mogao biti jedan od pokušaja specifičnog prikazivanja u javnosti s namjerom probijanja u američku politiku.

O čemu se točno radi, još nije poznato, ali Daily Mail tvrdi kako osobe bliske Meghan vjeruju da je ona na korak od ulaska u osoblje Bijele kuće te će se na tom putu uvelike osloniti upravo na stil Carolyn Bessette-Kennedy.

Osim nošenjem slične vjenčanice, stil je kopirala u nekoliko drugih prigoda u kojima je nosila zapažene kombinacije koje su odisale prepoznatljivom minimalističkom elegancijom i tihim luksuzom.

  • +5
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Naime, Bessette-Kennedy bila je poznata po prepoznatljivom chic stilu, koji je podrazumijevao jednostavne modne klasike kao što su bijele košulje, pencil suknje, traperice, mokasinke i salonke, haljine na naramenice i muževni kaputi širokih ramena, a upravo oni omiljeni su i vojvotkinji od Sussexa.

Bijela košulja i maksi suknja

Početkom 2019. Meghan je prisustvovala dodjeli nagrada Endeavour Fund u kombinaciji koja je bila ogledni primjer stila Carolyn Bessette-Kennedy.

Vojvotkinja, koja je u to vrijeme bila trudna sa sinom Archiejem, Givenchy bijelu košulju na kopčanje iskombinirala je s crnom pencil suknjom duljine do poda, te nevjerojatno podsjećala na look koji je Carolyn nosila na dobrotvornoj svečanosti u ožujku 1999.

Poderane traperice

Za svoje prvo službeno pojavljivanje u javnosti u ulozi djevojke princa Harryja 2017., Meghan je birala ležeran spoj poderanih traperica, bijele košulje i balerinki. Upravo ovakve outfite obožavala je nositi Carolyn, koja je 1996. fotografirana u gotovo identičnom stajlingu.

Suknja boje devine dlake

Jedan od omiljenih odjevnih predmeta američke ikone stila 90-ih bila je pencil suknja boje devine dlake, a sličan komad, samo u lepršavijoj varijanti, nosila je i Meghan nakon objave zaruka s Harryjem. Baš kao i Carolyn, stilizirala ju je s jednostavnom crnom dolčevitom.

Asimetrični dekolte

Još jedan aspekt u kojem Meghan Markle 'kanalizira' Carolyn jest izborom sofisticiranih haljina koje kombiniraju jednostavnost s modernim prizvukom. Primjerice, 2018. nosila je haljinu Black Halo 'Jackie O' nazvanu po Carolyninoj punici - ikoni stila iz 1960-ih i bivšoj prvoj dami SAD-a Jacqueline Kennedy Onassis.

Tada je imala isti asimetrični dekolte nalik haljini koju je Carolyn nosila u Bijeloj kući 1998.

Crna majica i traperice

Minimalistički look omiljen je stil Meghan Markle pa ne čudi što je od Carolyn preuzela i nošenje jednostavnih crnih majica u spoju s trapericama. U ovom izdanju nedavno smo je vidjeli na igrama Invictus, kada je klasični crni top nosila s pripadajućim crnim trapericama.

Neutralne boje

Kao i Carolyn, Meghan se najčešće oslanja na neutralne boje i kombinacije koje osvajaju elegantnim, minimalističkim šarmom. U skladu s time, nerijetko nosi potpuno bijele i crne stajlinge, koji uvelike podsjećaju na izdanje Bessette-Kennedy iz 1998. godine.

Haljine bez bretela

Meghanina sklonost zavodljivim haljinama bez naramenica još je jedan znak Carolynina utjecaja. Obje žene u više su prigoda viđene u chic haljina koje naglašavaju strukturu i zanosnu siluetu, a Markle je posebno dobro izgledala u ovakvom kroju tijekom javnog pojavljivanja 2016. godine, kada je nosila haljinu Cedrica Charliera.