MODNI KLASIK

Model koji se uklapa u svačiji stil: I ovoga ljeta nosit će se minimalističke haljine nadahnute stilom 90-ih

17.06.2020 u 13:28

Bionic
Reading

Slip haljine, haljine minimalističkog stila koje svojim dizajnom podsjećaju na spavaćice, a koje je još u 90-ima popularizirala modna ikona Kate Moss, postale su novi omiljeni ljetni komad koji rado nose najpoznatije influencerice poput Hailey Bieber, Rosie Huntington-Whiteley ili Kendall Jenner

Jednostavan dizajn koji se lako uklapa u svaki stil, a odlično izgleda ako se npr. iskombinira i s traper jaknama ili kardiganima, fantastično su rješenje kako za dnevne tako i za večernje prigode.

Haljine s tankim naramenicama načinjene od satena, svile ili sličnih lepršavih tkanina bile su neizbježna uniforma mnogih slavnih ljepotica u 90-ima poput Kate Moss, Naomi Campbell, Yasmin Le Bon...

Buntovništvo grungea i ženstvenost doista se spajaju na najbolji mogući način u slip haljinama koje su poznate trendseterice nosile i u kombinaciji s robusnim gležnjačama Dr. Martens i oversized kardiganima kakve je volio Kurt Cobain iz Nirvane.

Obožavala ih je i legendarna modna ikona Carolyn Bessette Kennedy, a i danas su slip haljine itekako moderne i poželjne.

  • +7
Slip haljine Izvor: Promo fotografije / Autor: H&M

Seksi slip haljine protekle su sezone bili veliki hit, a njihova će se vladavina nastaviti i u narednim mjesecima.

Sudeći prema kolekcijama za proljeće/ljeto, ovakvi modeli haljina će i itekako biti popularni ove sezone, a neke fashionistice poput Zendaye rado ih nose baš kao legendarna Carrie Bradshaw u seriji 'Seks i grad' - s popularnim 'naked' sandalama, odnosno modelima s tankim remenčićima.

Lijepa Britanka Rosie Huntington-Whiteley već je oduševljeno prigrlila ovaj trend i to u dugoj haljini od svile, sparivši je bez greške s natikačama boje konjaka, a manekenska zvijezda Hailey Bieber slip haljinu sparila je s jednostavnim bijelim tenisicama.

Ako ste među onima koji se ne boje modnih iskoraka isprobajte trend nošenja slip haljina s trapericama.