OBRATITE PAŽNJU

Modni trendovi kojima nećete odoljeti u ovoj godini

05.01.2016 u 07:37

Bionic
Reading

Ako se ove godine želite istaknuti kao trendseter, a ne slijepi pratitelj modnih trendova, zašto ne biste prije svih odjenule krpice i odlučili se za dodatke kojima brojni modni znalci prognoziraju ogroman uspjeh u 2016. godini

Majice otvorenih ramena

Trendu majica otvorenih ramena modni znalci prognoziraju svijetlu budućnost. Glavna posebnost ovih majica leži u izvrsnom prilagođavanju svakoj tjelesnoj građi. Iako zapravo ne otkrivaju mnogo, svakom će stylingu dati značajnu dozu ženstvenosti i seksepila.



Cipele natikače (slip-on)

Slip-on cipele, ili što bi u doslovnom prijevodu značilo skliznuti u cipelu, trend je koji je buknuo prošle godine, a sudeći po predviđanjima brojnih modnih znalaca, neće tako brzo nestati s modne scene. Glavna je posebnost ovih cipela koje stižu u raznim varijantama lei u udobnosti, praktičnosti i prilagođavanju gotovo svakom stylingu i stilu.


Štreberski izgled

Geek chic ili štreberski šik trend je koji se u fokusu mode našao sve češćim biranjem velikih dioptrijskih naočala s debelim okvirima.

Iako pomisao na geek chic ne sugerira kako je riječ o ženstvenom stilu, u zabludi ste. Ovaj stil danas je ženstveniji nego ikad, čemu su najviše doprinijeli vodeći svjetski dizajneri kreiravši kolekcije i ženstvene komade inspirirane upravo njime. Često se naziva i bakin šik, granny chic, zbog komada koji djeluju nalik onima kakve nose naše bake.

Eklektične torbe

Ove godine nose se eklektične torbe. Torbice s resama, etničkim ili grafičkim uzorcima, upečatljivih uzoraka samo su neki od modela koji utjelovljuju eklektičan stil, a sudeći po mišljenju brojnih modnih znalaca, ove godine će se posebno istaknuti.


Donje rublje kao odjeća

Trend čipke i svile koji ukrašava brojne odjevne komade, ali prije svega donje rublje, nastavlja vladati i ove godine. Svoje viđenje odjevnih komada inspiriranih donjim rubljem već su pokazali brojni dizajneri u kolekcijama.