chiara ferragni

Slavnu influencericu čeka suđenje: Prevarom pratitelja je zaradila 2,2 milijuna eura

06.10.2024 u 23:08

Bionic
Reading

Protiv trendseterice Chiare Ferragni podignuta je optužnica zbog 'teške prijevare', a slučaj je sada dobio novi nastavak - čeka je suđenje

Chiara Ferragni je svojevrsni fenomen društvenih mreža. U kratkom roku od nepoznate djevojke iz susjeda postala je jedna od najpoznatijih Talijanki i moderna modna ikona, koju prati preko 28 milijuna korisnika na društvenim mrežama.

No, sve je palo u vodu kada se doznalo da se iza njenih promocija kriju prijevare i lažno oglašavanje.

Izvor: Profimedia / Autor: Francesca Babbi / ipa-agency.net / PA Images / Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Charly TRIBALLEAU / AFP / / Shutterstock Editorial / Profimedia / Promo

Zbog čega će se suditi Chiari Ferragni?

Otkriveno je kako je u središtu istrage prodaja proizvoda po znatno uvećanim cijenama, a sve u sklopu humanitarne akcije prikupljanja sredstava za liječenje zloćudnih bolesti kostiju u specijalnoj bolnici Regina Margherita u Torinu.

Riječ je o marketinškim kampanjama koje su se odvijale u periodu od 2021. i 2022. godine, a u kojima je prodavala uskrsna jaja Dolci Preziosi i Baloccov panettone kolač.

  • +4
Chiara Ferragni Izvor: Profimedia / Autor: Independent Photo Agency Srl / Alamy / Alamy / Profimedia

Tužiteljstvo, nakon upravo završene istrage, tvrdi da su ove marketinške kampanje bile osmišljene s namjerom da zavedu potrošače, stvarajući lažnu vezu između kupnje oglašavanih proizvoda i dobrotvornih akcija.

Zaradila milijune

Ferragni je ostvarila dobit od oko 2,2 milijuna eura. Uz nju su u skandal uključeni i bivši bliski suradnik Fabio Damato, Alessandra Balocco, vlasnica tvrtke koja proizvodi panettone, te Franco Cannillo iz tvrtke Dolci Preziosi.

Svi su već bili primorani platiti novčanu kaznu, ali sada je odlučeno da to nije dovoljno te da će svi optuženi, s Feraggni u prvom planu, uskoro na sud.