Ako ste se pitali kojim se trikovima i receptima služe vrhunski chefovi - tajna je otkrivena. Ovo je recept za rolanog brancina poširanog u bijelom vinu s kuhanim povrćem
(hladno jelo, za jednu porciju):
Brancin svježi 180 g 1 kom.
Poriluk 0,50 kg
Maslinovo ulje0,03 l
Bijelo vino 0,10 l
Bjelanjak 0,25 kg
Vrhnje za kuhanje 0,06 l
Sol 0,003 kg
Papar 0,0005 kg
Peršin 0,05 kg
Korjenasto povrće 0,10 kg
Svježe šparoge0,06 kg
Mrkva 0,10 kg
Svježi krastavac0,15 kg
Svježi matovilac 0,08 kg
Svježa rajčica 0,10 kg
Umak od rakova 0,15 l
Postupak: Ribu filetirati, izvaditi sitne kosti i skinuti višak mesa. Riblje meso samljeti s vrhnjem, bjelanjkom, začinima i kosanim peršinom, dodati maslinovo ulje. Riblje filete začiniti,namazati ribljom smjesom, pokriti zelenim dijelom poriluka, zarolati i lagano kuhati (poširati) u bijelom vinu s korjenastim povrćem. Povrće lijepo obraditi i skuhati u slanoj vodi, krastavac i rajčicu oguliti i rezati na štapiće, matovilac dobro oprati. Sve dijelove složiti na tanjur i dodati umak.
Umak od rakova: ljuske rakova pržiti na tavi s korjenastim povrćem, dodati pelate rajčice, bijelo vino i konjak. Zaliti temeljcem od ribljih kostiju te kuhati dok se ne reducira i zgusne.
Recept preporučuje Tomislav Karamarko, kuhar Falkensteiner Hotela Adriana.