Čini li vam se da se nikako ne možete riješiti neugodnih mirisa u kuhinji iako ste iznijeli smeće i oprali sve površine? Možda je problem u sudoperu odnosno smrdljivom odvodu
Kada god perete namirnice kao što je svježe meso, ali i posuđe nakon jela, svi sitni komadići hrane jednostavno završe u odvodu i pomalo se stvara talog prepun bakterija i neugodnog mirisa.
Kako biste izbjegli užasan smrad iz odvoda, najbolje ga je jednom tjedno očistiti. Kako piše Huffington Post, to se može domaćom recepturom i uopće vam ne trebaju skupa sredstva za čišćenje.
Sve što trebate učiniti jest u odvod izdašno usuti sode bikarbone i preliti alkoholnim octom. Smjesa će se zapjeniti, a zatim je ostavite desetak minuta da djeluje i odradi svoje.
Za to vrijeme zagrijte lonac vode i kada zavre polako je ulijevajte u sudoper kako biste isprali svu nakupljenu prljavštinu u odvodu. Za održavanje odvoda, ovaj postupak preporučuje se raditi jednom tjedno.