PREPOZNAJETE LI SE?

Najčešće greške koje činimo prilikom useljenja u prvi stan

25.02.2013 u 10:12

Bionic
Reading

Prilikom useljenja u svoj prvi stan gotovo svi donesu neke krive odluke i naprave neke od najčešćih grešaka, usprkos savjetima roditelja. Smatrajući da sami znaju najbolje, mnogi su se u prvim godinama samostalnog života morali suočiti s raznim greškama. Prepoznajte li se i vi u njima?

Vakuum guma za odštopavanje zahodske školjke
Većina ljudi prilikom opremanja svog prvog stana ne kupi vakuum za odštopavanje zahodske školjke, jer to smatraju pomalo sramotnim i uvjereni su da im baš nikada neće trebati. Međutim vakuum za odčepljivanje školjke sigurno je potreban u svakome domu, a začepljena zahodska školjka može se dogoditi svakome, posebice ako živite u starijoj zgradi koja ima stare cijevi, piše Huffington Post

Pranje kuhinjskih krpa
Iako vam se možda ne čini tako na prvi pogled, kuhinjske krpe su savršeno mjesto za leglo bakterija ukoliko se ne peru redovito, i to na visokoj temperaturi. Mnogi koji se tek odsele iz roditeljskog doma jednostavno zaboravljaju na pranje kuhinjskih krpa te onda, naprimjer, kuhinjske plohe ili čisto posuđe brišu prljavim krpama.

Loptice protiv moljaca
Naravno, poželjno je zaštititi stan od svih mogućih napasnika, uključujući moljce. No oni neiskusni ponekad posegnu za drastičnim mjerama pa istresu cijelu kutijicu loptice protiv moljaca iza kreveta ili na dnu ormara, nadajući se boljem učinku. Izbjegnite tu grešku i nesnošljiv smrad te se pridržavajte uputa na pakiranju.

Čišćenje ispod namještaja
Mnogima ne padne na pamet da je potrebno obrisati i prašinu ispod namještaja s vremena na vrijeme.

Spavanje na kauču
Dok smo mlađi, udoban krevet možda nije prva stvar na listi želja, no spavanje na kauču može imati dugoročne posljedice, a bol u leđima će vas još dugo vremena podsjećati na to koliko je dobar madrac bitan.

Kutija s alatom
Iako vam se na početku samostalnog života možda čini da vam čekić, vijci ili pak kliješta neće nikada trebati, poprilično se varate. Ukoliko ne želite i za najmanje popravke plaćati majstora, nabavite dobro opremljenu kutiju s alatom koja je potrebna u svakom stanu.

Čišćenje perilice za suđe
Premda je znatno lakše staviti prljavo posuđe u perilicu i uključiti je nego oprati ga ručno, mnogi često zaboravljaju da je i samu perilicu suđa prijeko potrebno očistiti s vremena na vrijeme.

Raspored stana
Prije nego što vas oduševe pločice u kupaonici, lijepi prozori ili sam pogled, obratite pažnju na raspored stana. Naime u stanu u kojem u kuhinju ulazite kroz kupaonicu ili pak u jednu sobu kroz drugu baš se i nećete moći opustiti.