boho chic stil

Ne spremajte ljetne haljine; evo kako ih nositi s omiljenim čizmama

15.09.2024 u 12:20

Bionic
Reading

Ženstveni volani, romantični krojevi i retro estetika samo je dio šarma svestranih boho chic haljina koje je lako uskladiti i sa zimskom obućom

Boemske haljine od proljeća su zagospodarile modnom scenom te u punom sjaju zablistale tijekom ljeta. Bez imalo sumnje, i dalje ćemo ih viđati na svakom koraku - najviše zato što se toliko lijepo nose uz omiljene visoke čizme koje svake sezone haraju urbanim stajlinzima.

Boho chic stil vraćen je u prvi plan modne scene zahvaljujući brendu Chloé, pod okriljem dizajnerice Chemene Kamali. Ova estetika u usponu je od 2010-ih, no sada je dostigla pravi vrhunac popularnosti te nastavlja oduševljavati svojim ženstvenim stilom, koji nas oslobađa svake formalnosti i neudobnih krojeva.

Pogledajte najljepše vjenčanice slavnih ljepotica Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević

Kako nositi boho chic haljine tijekom jeseni?

Nakon što smo haljine ove estetike cijelo ljeto nosili na udobne sandale i glamurozne salonke, bliži nam se trenutak vađenja zimske obuće iz ormara.

Srećom, iste haljine možete nastaviti nositi još tjednima, a sve što vam je potrebno su visoke kožne čizme. Dobar primjer stajlinga dala je glumica Daisy-Edgar Jones, koja je svijetloplavu haljinu golog trbuha nosila na čizme krem boje i oblog vrha.

A koliko dobro izgleda spoj moderne estetike crnih čizama i retro stila lepršave haljine pokazala nam je Blanca Miro.

Dizajnerice i trendseterica odjenula je jednu od najpoželjnijih Mangovih haljina dugačkih rukava s volanima i uparila je s čizmama masivne siluete za savršen kontrast.

Isti street style brend pokazao nam je odličan primjer koliko dobro mini haljina s volanima izgleda usklađena s visokim čizmama, stilizirajući crni model s ovom elegantnom obućom zmijskog uzorka.

Dobitan spoj boemske haljine i visokih čizmi

Mogućnosti uparivanja ova dva hit komada zaista su neograničene - od spoja bijelih haljina s kaubojskim čizmama, preko biznis all black looka, do romantičnog spoja haljina živopisnog tie-dye uzorka i glamuroznih bijelih čizmi.

Mašti zaista možete pustiti na volju i još tjednima uživati u bezbrojnim stajlinzima za koje sa sigurnošću znate da su u uskladu s posljednjim trendovima - a pritom i beskrajno praktični, udobni i nosivi od jutra do mraka.

  • +2
Chloe - Boho chic haljine jesen-zima 2024.-2025. Izvor: Profimedia / Autor: FashionPPS / Zuma Press / Profimedia