Blagdanska atmosfera svakim se danom sve više može osjetiti, a to znači da ćemo uskoro uživati u pripremi tradicionalnih slastica
Ljubiteljica dobre kuhinje Kemp Minifie već 30 godina uživa u spravljanju raznih delicija pa je za Yahoo Food otkrila nekoliko trikova koji su ključni za ukusnije blagdanske kolačiće.
Prvi savjet tiče se termometra za pećnicu. Ako nikada niste kalibrirali pećnicu, moguće je da postoje odstupanja u temperaturi kojih niste ni svjesni. Termometrom ćete potvrditi da se zaista radi o temperaturi koja vam je potrebna i neće se dogoditi da se kolač prepeče ili ostane sirov.
Kod miješanja brašna s ostalim sastojcima ponekad nije naznačeno kojim redoslijedom to treba učiniti. Minifie naglašava kako uvijek morate pripaziti na to da prašak za pecivo, sodu bikrabonu, začine i sol odmah dobro umiješate s brašnom kako bi najbolje djelovali.
Mučite li muku s lijepim rezanjem kolača, svidjet će vam se ova ideja s hlađenjem u zamrzivaču. Dok je kolač još topao, ne može se ravno rezati te se često trga. Stoga uvijek prije rezanja na kocke kolač dobro ohladite i stavite još nakratko u zamrzivač da se krema ili nadjev dobro stisnu. Tada će nož samo kliziti, a rezovi biti ravni i glatki.
Kada valjate tijesto, možete si pomoći s papirom za pečenje. On je obično već malo nauljen i tijesto se neće lijepiti.
Da bi kolač ispao bolje, važno je da svi sastojci iz hladnjaka prvo budu na sobnoj temperaturi jer će se lakše umiješati s ostalima. To se primjerice odnosi na svježi sir, maslac ili jaja.
Chefica Gina DePalma za Serious Eats podsjeća da je također vrlo važno koristiti točne količine odnosno držati se recepta.
I da se ne biste našli bez nekih sastojaka usred pripreme, svakako provjerite imate li zaista sve što je potrebno.