BREND U PROBLEMIMA

Nakon vijesti o gašenju, oglasio se Avon: 'Ništa se ne mijenja za naše korisnike u Hrvatskoj'

16.08.2024 u 09:09

Bionic
Reading

Nakon što se doznalo da je vlasnik Avona, API, podnio zahtjev za stečaj jer pokušava riješiti više od milijardu dolara duga, oglasio se priopćenjem i Avon iz Hrvatske koji tvrdi da pravni postupak uključuje samo njihovu holding kompaniju API te da operacije Avona izvan SAD-a nisu dio postupka i neće biti pogođene

Vlasnik Avona, API, podnio je zahtjev za stečaj dok pokušava riješiti više od milijardu dolara duga, uključujući milijune dolara obveza povezanih s tužbama koje tvrde da je talk u njegovim proizvodima uzrokovao rak. API ima ukupne dugove od 1,3 milijarde dolara i potencijalne sudske troškove od 78 milijuna dolara pa je jedino rješenje stečaj, pri čemu će posljedice snositi i Natura koja je dio poslovanja Avona otkupila za 1,6 milijardu dolara.

Proiopćenjem se oglasio i Avon iz Hrvatske u kojem stoji kako je Avon Products, Inc. (API), nedavno pokrenuo dobrovoljni postupak po Poglavlju 11 u SAD-u, što će omogućiti API-ju da riješi svoje dugove i zaostale obaveze. S obzirom da ovaj pravni postupak uključuje samo holding kompaniju, operacije Avona izvan SAD-a nisu dio postupka i neće biti pogođene.

'Ovo znači da se ništa ne mijenja za naše korisnike, suradnike, predstavnike ili druge zainteresirane strane na našim tržištima. U Avonu se poslovanje odvija kao i obično dok nastavljamo s unaprijeđivanjem naših strateških inicijativa, pružajući korisnicima širom svijeta isto personalizirano iskustvo ljepote koje poznaju i vole', tvrde iz Avona.

Priopćenje Avona prenosimo u cijelosti

'Tržište u Hrvatskoj i druga međunarodna tržišta Avona nisu pogođena pravnim postupcima koje je pokrenuo API. Avon Products, Inc. ('API'), neoperativna holding kompanija Avona sa sjedištem u SAD-u, trenutno u vlasništvu LG Household & Health Care Ltd., objavila je da je pokrenula dobrovoljni stečajni postupak pred američkim stečajnim sudom za Distrikt Delaware s ciljem rješavanja svojih dugova i obaveza.

API nije prodavao proizvode u SAD-u otkako je prodao svoje poslovanje u Sjevernoj Americi 2016. godine, ali je ostala jedna od holding kompanija koje nisu u SAD-u.

Avonove kompanije koja posluju na tržištu Hrvatske i drugim međunarodnim tržištima, izvan teritorija Sjedinjenih Američkih Država, a čiji je vlasnik brazilska kompanija Natura &Co (B3 – NTCO3), nastavljaju nesmetano s radom i nisu dio stečajnog postupka. Svaki proizvod koji nosi Avonovo ime prošao je rigorozne i temeljne sigurnosne provjere i može se koristiti s potpunim povjerenjem. Naši proizvodi sadrže samo talk kozmetičke kvalitete koji ima najviši stupanj čistoće i kvalitete, a testirani su da ne sadrže azbest. Imamo iste standarde kvalitete i sigurnosti i širom svijeta i u potpunosti ispunjavamo sve propise.

Tužbe u SAD-u vezane za talk u Avonovim proizvodima odnose se na proizvode koji su prodavani na tom tržištu prije 2016. godine, uglavnom puder za tijelo prodavan prije više od 40 godina. Ti proizvodi imali su drugačiju formulaciju.

Natura & Co je kupila Avon 2020. godine, sklopivši sporazum o kupovini udjela u akcijama Avona izvan SAD-a za 125 milijuna dolara u obliku aukcijske kreditne ponude, pod nadzorom suda. Vjerujući u Avon brend, Natura &Co je zatim uložila oko 43 milijuna dolara za financiranje dugovanja koji će pod uvjetom sudskog odobrenja, osigurati dovoljnu likvidnost za financiranje obaveza API-ja tijekom procesa prodaje.

'Ova akcija i predložena prodaja Avonovih operacija van SAD-a maksimizirat će vrijednost naše imovine i omogućiti nam da svoje obaveze riješimo na najbolji mogući način', izjavio je John Dubel, predsjedavajući API-ja.

Kristof Neirynck, izvršni direktor Avona, istaknuo je: 'Ostajemo fokusirani na unaprjeđenje naše poslovne strategije na međunarodnom nivou, uključujući modernizaciju našeg modela direktne prodaje i ponovno pokretanje brenda kako bismo ubrzali rast. Otkako sam postao izvršni direktor ove godine, sve više me motiviraju naše snage i mogućnosti uz podršku naših cijenjenih Avon Ladies širom svijeta'.

Svi proizvodi koji nose Avonovo ime prošli su rigorozne i temeljne sigurnosne provjere i mogu se koristiti s potpunim povjerenjem. Naši kupci mogu očekivati iste proizvode koje poznaju i vole uz stalnu posvećenost kvaliteti, sigurnosti i inovacijama koje nas drže na vrhu svijeta ljepote među brendovima. Naša misija – da stvorimo bolji svijet za žene, koji je bolji svijet za sve – nikada nije bila važnija!''