LANA GOJAK

Naša poznata glumica u sportu pronalazi balans između posla i obitelji

02.05.2024 u 11:56

Bionic
Reading

Raspored naše poznate glumice Lane Gojak ovih dana je prenatrpan. Uspješna predstava Babinjak kazališta Kerekesh u kojem glumi, kao i snimanje podcasta Mame kod Lane ispunjavaju njeno vrijeme, i kako će glumica sama reći, čine ju zadovoljnom jer to je sve ono što je od svog posla željela.

Malo slobodnog vremena koje joj preostane od radnog dana voli provesti kvalitetno, zbog čega često bira sport i trčanje kao ispušni ventil od radne svakodnevice. Odavno je prepoznala koliko je fizička aktivnost važna za njezino fizičko i psihičko zdravlje, a upravo zbog toga svoje slobodno vrijeme provodi s kćerkom Pinom u prirodi.

Topli dani sjajan su povod za igru s mezimicom, ali i prilika da se pomogne drugima i ukaže na važnost bavljenja sportom kada su u pitanju sve generacije, a posebice oni najmanji.

„Važno mi je ljubav prema sportu prenijeti na Pinu zbog čega često zajedno vozimo bicikl ili romobil, loptamo se, trčimo i skačemo. Sport je zapravo puno više od igre i važan je za djecu osim u fizičkom razvoju i motorici i u izgradnji njihovog samopouzdanja, karaktera i onoga u što će kao ljudi izrasti“, objasnila je glumica koja je posebno iz tog razloga odlučila podržati humanitarnu akciju prikupljanja novčanih sredstava za udrugu Mali zmaj i njihove štićenike – male sportaše u siromaštvu.

Podrži projekt Naj zmaj

Ususret svibnju u kojem se obilježava Međunarodni dan sporta pokrenuta je humanitarna akcija Pomozi sportašima Malog zmaja da se vinu u visine. Udruga Mali zmaj koja već dugi niz godina pomaže obiteljima slabijeg imovinskog stanja na području cijele Hrvatske, ovoga puta u suradnji s Decathlonom pokrenula je izazov prikupljanja sredstava za projekt Naj zmaj namijenjen njihovim malenim štićenicima koji gaje velike sportske talente.

Kako bi ljubav prema sportu nadjačala siromaštvo, svi su pozvani preko platforme Čini pravu stvar donirati i zajedničkim snagama podržati male sportske talente koji sanjaju velike snove o kontinuiranom bavljenju sportom i odlascima na sportska natjecanja.

Festival sporta 18. svibnja na Jarunu

Osim donacijom, svi zainteresirani mogu podržati akciju i prijavom na trku 5 km koja će se održati na Festivalu sporta 18. svibnja na Jarunu sa startom kod košarkaškog igrališta.

Osim toga, tijekom ovog sportskog događaja moći će se kupiti i papirnati zmajevi koje će osigurati Decathlon, a cjelokupni prikupljeni iznos od donacija, trke i prodaje osigurat će malim zmajevima vjeru u bolju budućnost i ostvarenje njihovih sportskih snova.

Više o programu i brojnim sportskim aktivnostima koje Decathlon priprema za sve uzraste na Festivalu sporta saznajte ovdje.