Piletina s kostima uvijek je povoljnija od one koja je već očišćena i narezana. Ne znate li očistiti piletinu, evo jednostavnih uputa kako to učiniti
Pileći filei izvrsni su za pohanje ili pečenje, a svi ih vole budući da je to čisto meso bez kostiju. Ne znate li izrezati file i odstraniti meso s kostiju, Real Simple ima nekoliko jednostavnih uputa.
Pileći file reže se s pilećih prsiju koja oblikom podsjećaju na srce. Sa svake strane nalazi se veliki duguljasti komad mesa koji se može izrezati u nekoliko filea.
Meso stavite na dasku za rezanje. Jednim dlanom pritisnite prvu polovicu, a zatim oštrim nožem odrežite donji dio koji je vezan za kosti. Dok režete, možete polako podizati meso kao da otvarate knjigu kako biste nožem došli što bliže kostima i dobro iskoristili pileća prsa.
Kada ste skinuli obje polovice, preostaje vam samo meso izrezati na komade koji mogu biti debeli i dugački po želji. Za pohanje ili pečenje su ljepši tanki komadi, a za umake možete rezati trakice ili kockice.