CHIC FORMA

Ne može biti laskavija: Jedina frizura koja pristaje svakom obliku lica i duljini kose

16.08.2024 u 06:05

Bionic
Reading

C-rez najnoviji je hit u svijetu modernih frizura, posebno zato što pristaje svako strukturi lica i kose, a proslavila ga je manekenka Elsa Hosk

Rijetko kada je neka frizura uživala toliku popularnost kao što je slučaj s bobom ove godine. Od talijanskog, preko francuskog do boxa boba, gotovo da ne prođe dan, a da neki novi stil ne stupi na svijetla pozornice beauty svijeta.

Najnoviji hit je C-rez bob. Kao što mu naziv govori, oko crta lica stvara oblik slova C, koji je vrlo laskav i zavodljiv.

C-rez bob naziva se i modernom 'rachelicom', jer uvelike podsjeća na slavnu frizuru koju ja Jennifer Aniston nosila kao Rachel Green u seriji 'Prijatelji' sredinom 90-ih godina.

Laskavi bob

No, za razliku od njene ikonske frizure, ovaj bob je moderniziran jasnijim linijama koje stvaraju formiranu strukturu, bez viška pramenova i prekomjerne slojevitosti.

Proslavila ga je manekenka Elsa Hosk, jedna od najljepših žena današnjice, koja dobro zna koliko ova frizura laska licu, stavljajući oči i usne u prvi plan.

Kako bi postigli ovaj efekt, frizeri nerijetko posežu za pomalo neočekivanim predmetom - žiletom. Njegovim oštrim noževima sijeku pramenove najbliže licu, formirajući željenu chic formu.

Kao da ste na Maldivima: Ovo su najljepše pješčane plaže Hrvatske Izvor: Ostale fotografije / Autor: Neven Bučević

Iako najbolje pristaje srednjoj bob frizuri, C-rez mogu nositi i žene s kratkom kosom, jednako kao i one s dugačkim valovima, jer se sve svodi na stiliziranje prednjih pramenova, a konačan rezultat garantirano će laskati svakom obliku lica i duljine kose.