Za višak bjelanjaka koje ne znate kako ih iskoristiti, evo prijedloga za niskokaloričan i ukusan desert
Bjelanjak, banane i kakao tri su ključna sastojka za prefini souffle koji nije jako kaloričan te je brzo gotov. Recept donosi bakingbites.com
Sastojci:
2 banane
2 žlice gustina
1/4 čaše kakao praha
1/4 žlice soli
1 žlica ekstrakta vanilije
2 bjelanjka
2 žlice šećera
Priprema
Izgnječite banane i vaniliju, a zatim preko stavite gustin, kakao prah i sol pa sve promiješajte. Bjelanjke istucite dok ne dobijete snijeg i po malo dodajte šećer. Jednu trećinu bjelanjaka dodajte u smjesu pa zatim po malo dodajte ostatak.
Posudice namažite smjesom od malo šećera i maslaca da se souffle ne zalijepi. Pecite 15 minuta na temperaturi od 205 stupnjeva Celzijevih. Poslužite odmah.
Ako i vi imate svoj omiljeni brzi i zdravi recept, šaljite ih i osvojite poklone tportala. Sve što trebate učiniti je uslikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najbolji će dobiti poklon tportala.