NEŽELJENI 'GOSTI'

Ne možete se riješiti puževa golaća u vrtu? Ksenija Urličić ima dobar savjet

15.07.2024 u 20:50

Bionic
Reading

Poznato je da je legendarnoj voditeljskoj figuri i urednici zabavnog programa HRT-a, Kseniji Urličić vrt velika strast te da umirovljeničke dane provodi u svojoj zagrebačkoj zelenoj oazi od oko 800 četvornih metara, smještene nadomak srca grada

U svom vrtu na zagrebačkom Goljaku, televizijska likona sa suprugom Ivom, umirovljenm inženjerom elektrotehnike uživa u sadnji raznog bilja. Sa svojim hobijem krenula je još dok su živjeli u stanu na Tuškancu uz koji je imala i veliku terasu od stotinu kvadrata.

Danas je Ksenija Urličić ponosna vlasnica ruža svih boja i vrsta koje oduševljavaju ne samo goste već i prolaznike. Svojedobno je za njih dobila i nagradu Floraarta u izboru najljepše ruže Zagreba. Danas imaju petnaest sorti ruža, a tu je i raskošan povrtnjak u kojem rastu špinat, blitva, mladi luk, rajčica, češnjak, čak i raštika.

Kao da ste na Maldivima: Ovo su najljepše pješčane plaže Hrvatske Izvor: Ostale fotografije / Autor: Neven Bučević

Puževi su česti štetnik u vrtu uslijed ovakvog iznenadnog kišnog i promjenjivog razdoblja. Ponekad sama borba protiv njih zaista zna biti naporna i bezuspješna ali i čelična lady se s njima uspješno 'obračunala'.

Puževa golaća riješila se poslušavši savjet jedne gospođe. Naime, prerezane plastične boce zakopala je u zemlju i u njih ulila pivo koje ih tjera', otkrila je za Story. Puževi su velike pivopije, ulaze u čašu i utope se.

USUSRET PROLJEĆU

Ne znate koje biljke posaditi u vrtu? Ove vrste su najmanje zahtjevne, a neke od njih mjesecima cvjetaju

Pogledaj galeriju