CHIC ALTERNATIVE

Ne volite pokazivati stopala ljeti? Ovi modeli obuće su idealan odabir

03.07.2024 u 09:24

Bionic
Reading

Stopala se u ljetnim mjesecima neizbježno nalaze u središtu pozornosti – radost za jedne, a prava drama za druge dame. Dobra vijest je to da se među trendovskim sandalama nalaze i modeli sa zatvorenim prednjim dijelom

Stopala vam nisu baš skladna, nesavršene su pedikure, muči vas Hallux valgus, obilno se znoje ili jednostavno bolujete od onoga što je Sigmund Freud nazvao podofobijom (vrsta odbojnosti prema nečijim stopalima)? Bez obzira na razlog, činjenica je da brojne dame ne vole pokazivati stopala, stoga se postavlja pitanje kakve cipele odabrati, bez žrtvovanja stila.

Zahvaljujući brojnim brendovima u aktualnoj sezoni ne manjka stajliš alternativa obući otvorenog tipa, a uz to su i ugodne za nošenje.

Na policama trgovina i ove ljetne sezone teško je izbjeći takozvane cage fisherman sandale, nastale krajem 30-ih godina prošlog stoljeća i najčešće rađene od kože, a koje su prethodile prepoznatljivoj verziji od PVC-a, kakva se najčešće viđa na plaži.

Upravo one jedna su od brojnih alternativa obući poput japanki i natikača koji nožne prste stavljaju u glavni fokus.

Tu je i neodoljiva mrežasta obuća. Nakon Jacquemusa, koji je mrežasti materijal na obući popularizirao sa štiklama četvrtastog potplata, ove sezone sve se vrti oko mrežastih verzija balerinki.

Mrežaste cipele Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Najpopularniju nudi pariški brend Alaia, a u stopu ga prati PVC inačica, po uzoru na gumene sandale iz djetinjstva, kakvu predlaže brend The Row.

  • +6
Mrežaste balerinke Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

U pet minuta slave ove sezone ponovno uživaju klompe. Ova omiljena obuća iz ere ludih 70-ih danas je dostupna u brojnim verzijama a, poput cipela mule, prekriva dobar dio stopala.

  • +11
Klompe Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

U ljetnim mjesecima, kao i u prvim tjednima jeseni, nemoguće je pogriješiti s balerinkama. Iz sezone u sezonu popularnost im kontinuirano raste, što ih čini i više nego isplativom investicijom.

Uz tipične verzije od kože, izdvajaju se inačice od laganijih materijala, što ih čini idealnim ljetnim odabirom za sve one dame koje s porastom temperatura ne vole pokazivati stopala.

  • +11
Balerinke s kristalima Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo