FINO I ZASITNO

Nedostaje vam ideja za obrok? Ova krem juha od krumpira savršena je za jesen i priprema se brzo i lako

13.11.2020 u 13:09

Bionic
Reading

Ima li što savršenije od okrepljujućih juha u ove hladne dane, a još je bolje što za njihovu pripremu uglavnom ne treba uložiti puno truda i vremena

Krumpir je namirnica koja se priprema na brojne načine, a osim kao ukusni prilog, može se prirediti i u obliku ukusne i zasitne juhe koju će rado jesti i najmlađi članovi vaše obitelji.

Savjet: Umjesto pilećeg temeljca, ako ga nemate slobodno možete iskoristiti i gotovu kocku za juhu, iako je domaći temeljac puno zdravija i hranjivija opcija.

Što je potrebno:

Oko kilogram krumpira

1 luk

3 srednje mrkve

2 celera

800 ml pilećeg temeljca

600 ml mlijeka

80 g maslaca

40 g brašna

Sol, papar

Priprema:

Krumpir prvo operite, ogulite i narežite na kockice. Luk, celer i mrkvu sitno nasjeckajte.

Luk i mrkvu kratko prodinstajte dok ne dobiju lijepu zlatnu boju. Nakon toga dodajte krumpir i celer, zalijte temeljcem i kuhajte 20-ak minuta.

U međuvremenu u tavi otopite maslac, dodajte brašno pa podlijte mlijekom. Kad se počne zgušnjavati, maknite s vatre.

Kad krumpiri omekšaju, pomiješajte ih s pripremljenim umakom. Kratko zagrijte i dobro izmiješajte.

Ukrasite po želji s hrskavom slaninom i kiselim vrhnjem. U slast!