IZ BAKINOG ORMARA

Nekada se skrivao, a danas se ističe u stajlinzima: Ovaj modni komad postao je neočekivani trend

09.10.2024 u 18:33

  • +7

Podsuknje

Izvor: Profimedia / Autor: Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia/Canva

Bionic
Reading

Posljednjih Tjedana mode u svjetskim metropolama, ulični stil skrenuo je pozornost na odjevni predmet koji se nekada nosio skriven i koji se donedavno smatrao staromodnim

Lagana donja suknja ili podsuknja, stvorena od materijala poput čipke, pamuka ili svile, tradicionalno se nosila ispod suknje ili haljine kako bi se dobio potrebni volumen ili izbjegao modni gaf.

Ovaj tipični komad u ormarima baka sada se ponosno ističe u stajlinzima, kako na modnim pistama tako na gradskim ulicama.

Tijekom godina nije bilo komode koja nije imala barem jednu podsuknju, kao skromnu nadopunu modelima suknji bez postave ili za lakše navlačenje, sprječavajući da se tkanina previše lijepi za noge u hodu. Podsuknje su oduvijek imale jasnu namjenu, pa čak i svoju elegantnu stranu.

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia/Promo

Donedavno smatrana 'staromodnim' i 'zastarjelim' odjevnim predmetom, luksuzna moda ponovno ju je otkrila.

Podsuknja sada otkriva ono što je prije skrivala - ili viri ispod složenijih suknji, stvarajući zanimljive siluete.

Trendovski status podsuknji na ulicama Pariza nedavno je potvrdila i slavna Victoria Beckham ispod suknje pinstripes uzorka istaknuvši podsuknju od crne čipke.

Posljednja kolekcija modne kuće Saint Laurent također je dala naslutiti da su podsuknje ponovno in. Uz dnevna odijela, dizajner Anthony Vaccarello predložio je drapirane minice preko čipkaste podsuknje.

  • +11
Saint Laurent SS25 Izvor: Profimedia / Autor: Laurent VU / Sipa Press / Zeppelin / Avalon / Profimedia

No, ako smo mislili da je ovo najslobodnij način nošenja podsuknje, ima onih koji su se usudili nositi je takvu kakva jest, umjesto suknje.

Podsuknje - nasljednik trenda 'golih' haljina

Unatoč svojoj prozirnosti – ili upravo zbog nje – postaje središnji element looka: nošena samostalno, podsuknja se direktno naslanja na čarape ili nosi ispod širokog komada koji strateška mjesta pokriva tek toliko.

Izložena podsuknja naglašava žensko tijelo, prikazuje odvažnu ženstvenost s određenom retro vibrom i uvijek u eteričnim materijalima – čipki, pamuku, svili – koji delikatno klize preko kože.

Za ljubiteljice volumena, podsuknje od slojeva tila su najidealnija koliko i najekstremnija verzija ovog komada.

Sjetite se samo žena iz viktorijanskog doba sa svojim dugim haljinama impozantne veličine, koja je dodatno naglašavana slojevima tila. Takozvana balletcore estetika, kakva je postala viralnim hitom na TikToku, vratila je suknje od tila u prvi plan, a u nultim godinama navedeno je pošlo za rukom glavnoj junakinji serije 'Seks i grad'.