DOMINIRA STAJLINZIMA

Hit model jeseni: Ovu ležernu jaknu viđat ćete posvuda

15.09.2024 u 15:15

  • +9

Jakne s kontrastnim ovratnikom

Izvor: Profimedia / Autor: Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia/Canva

Bionic
Reading

Uz klasične opcije poput balonera i jakne od trapera, ove jeseni na policama trgovina ističu se jakne sa specifičnim kontrastnim ovratnikom

Najčešće stvoren od pamuka i s kožnim ovratnikom u kontrastnoj boji, ovaj casual model jakne neodoljivo podsjeća na kultne modele voštanih jakni s potpisom Barboura.

Ovaj britanski brend na modnoj sceni predstavio ih je 1983. godine, a četiri desetljeća kasnije i dalje se nalaze na radaru ljubitelja mode.

Izvor: Profimedia / Autor: Raw Image Ltd / Goff Photos / Independent Photo Agency Srl / Alamy / Alamy / Profimedia / Promo

Barbourove maslinastozelene jakne prekrivene voštanim slojem - glavnog komada u garderobi za sve vremenske prilike, koji uz to obožava kraljevska obitelj, ove sezone poslužile su kao glavna inspiracija gospođi Pradi, ali i popularnim lancima trgovina uličnom modom.

U aktualnoj, ready-to-wear kolekciji svog mlađeg brenda Miu Miu, predstavila je nekoliko modela jakni od različitih materijala spojenih jednakim detaljem ovratnika u kontrastnoj boji.

Posve očekivano, na police popularnih high street brendova već su stigle cjenovno pristupačne verzije ove casual jakne koja bi lako mogla postati najpopularnijim modelom u jesenskim mjesecima pred nama.

Ovoj činjenici u prilog dovoljno govore i street style prizori sa ulica Kopenhagena tijekom posljednjeg izdanja Tjedna mode.

Poput unaprijeđene verzije shacketa - križanca košulje i jakne- za kakvom su posljednjih sezona posezale brojne ljubiteljice mode, ove jakne s kontrastnim ovratnikom idealan su odabir za kreiranje casual izdanja s trendovskim predznakom.