MODNI KLASIK

Ove udobne čizme najpoželjniji su model sezone, a nosile su ih naše mame, ali i bake

06.10.2024 u 07:32

Bionic
Reading

Čizme za jahanje ove jeseni su nezaobilazan model. Elegantne, bezvremenske i svestrane, zavladale su modnim pistama, a sigurno osvajaju i street style scenu

Dok kaubojske čizme inspirirane Divljim zapadom nastavljaju intrigirati ljubiteljice mode svojim razigranim i opuštenim ugođajem, čizme za jahanje zauzimaju prvo mjesto ove sezone.

Svojom siluetom do koljena nude elegantniji i vjerniji pogled na konjički stil. Utjecaj konjaništva u modi daleko je od blijeđenja; naprotiv, ove sezone dolazi na svoje.

Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević

Čizme za jahanje postale su modni must-have 

Vodeći brendovi poput Guccija, Hermèsa, Chanela i Céline predlažu modernizirane verzije ovih klasičnih čizama, učinivši ih modnim must-haveom.

Svojom strogom karizmom najviše inspiriraju čistim dizajnom lišenim ukrasa koji se priklanja još uvijek iznimno popularnoj estetici tihog luksuza.

Slavne trendseterice poput Kaie Gerber, Gigi Hadid i Kendall Jenner nose ih sa puno stila, baš kao i street style zvijezde dokazujući da je ovaj profinjeni klasik moderniji no ikad.

Uspjeh Olimpijskih igara u Parizu i konjički događaji u palači Versailles nesumnjivo su doprinijeli novoj fascinaciji svijetom konjičkog sporta, kako u sportu tako i u modi.

Negdje u sivoj zoni između jahaćih, combat i gumenih čizama nalazi se moderna verzija ovog klasika zahvaljujući debelom potplatu.