Ako volite burek, sigurno će vas oduševiti i ovaj recept za empanade s mljevenim mesom koje vam predlažemo za današnji ručak. Recept je poprilično jednostavan, a sigurni smo da će se svidjeti svim članovima obitelji. Ukoliko niste ljubitelj mesa, empanade možete napuniti i svježim sirom koji se koristi za pite ili nekim drugim punjenjem. U slast!
Sastojci za 32 empanade:
- 600 g univerzalnog brašna
- 600 g grčkog jogurta
- 20 g instant kvasca
- sol
- papar
- vegeta
- 2 glavice luka
- 500 g mljevenog mesa
Priprema:
1. U veliku posudu dodajte grčki jogurt. Postepeno dodajte brašno i miješajte vilicom. Potom dodajte žličicu soli i instant kvasac i zamiješajte tijesto.
2. Prebacite tijesto na pobrašnjenu radnu ploču. Izmijesite rukama nekoliko minuta i potom oblikujte u oblik valjka. Tijesto podijelite na otprilike 32 jednaka komada.
3. U tavi na malo ulja podinstajte na sitno nasjeckani luk. Kad luk požuti, dodajte mljeveno meso, sol, papar i vegetu i dinstajte cca. 20 minuta.
4. Komadiće tijesta izvaljajte u rukama u kuglice, a potom valjkom u plosnate krugove. Napunite svaki krug mljevenim mesom i preklopite tijesto. Rubove pritisnite vilicom kako bi se bolje zatvorili.
5. U tavu dodajte malo ulja i kada se ulje zagrije položite empanade. Poklopite i pustite da se prži na laganoj vatri otprilike pet minuta sa svake strane.
Empanade poslužite s umakom od jogurta, senfa, limuna i svježeg vlasca.