PREFINA GRICKALICA

Nemoguće je odoljeti pečenom kruhu s češnjakom

12.02.2015 u 08:41

Bionic
Reading

Poznate su brojne zdravstvene blagodati češnjaka, a ako ste i vi ljubitelj ove moćne aromatične namirnice bez koje je nemoguće zamisliti mnoga jela, vrijeme je da se počastite ovom finom grickalicom. Recept je tako jednostavan da ćete u mirisnim zalogajima uživati u tren oka

Da biste dobili hrskave aromatične zalogaje, odaberite kvalitetan kruh, a ako vam je preintezivan miris svježeg češnjaka, toplo savjetujemo da ga prethodno ispečete i u maslac sa začinima umiješate kremasti pire od pečenog češnjaka. Okus će biti fantastičan!

Varijacija na temu zaista je mnogo, a po želji u smjesu možete umiješati parmezan ili neki drugi tvrdi naribani sir koji imate pri ruci.

Poigrajte se omiljenim začinima i uživajte u prepečenim mirisnim zalogajima koji su idealna grickalica za hladne zimske večeri ispred TV-a.

Potrebni sastojci:

jedan baguette (francuz)
2 žlice nasjeckanog peršina
3 češnja češnjaka
2 žlice maslinova ulja
100 g omekšalog maslaca
prstohvat soli

Priprema
Maslac ostavite na sobnoj temperaturi da omekša, a prije no što  krenete s pripremom, zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

Kad maslac omekša, u nj umiješajte sol, peršin, maslinovo ulje i češnjak koji ste protisnuli. Ako vam smeta jak miris češnjaka, savjetujemo da ga prethodno ispečete u pećnici, a recept za aromatični pečeni češnjak možete pronaći ovdje

Kruh narežite na šnite od centimetra i stavite na lim koji ste prethodno prekrili papirom za pečenje. Maslac sa začinima premažite preko kruha i pecite sedam-osam minuta na 180 stupnjeva ili dok kruh ne poprimi zlatnožutu boju te odmah poslužite.