Eleven Madison Park

Njujorški restoran proglašen najboljim na svijetu

05.04.2017 u 19:13

Bionic
Reading

Na svečanosti održanoj u Melbourneu njujorški Eleven Madison Park bio je najbolji među 50 odabranih svjetskih restorana. Među nominiranima ne nalazi se nijedan hrvatski restoran

Njujorški Eleven Madison Park, restoran smješten u art deco zgradi s visokim stropovima i pogledom na Madison Square Park, proglašen je najboljim na svijetu. Prošle godine završio je na trećem mjestu, a ono po čemu je najpoznatiji je sezonski meni u više sljedova, kojim se slavi bogata povijesna i kulinarska tradicija New Yorka.

Eleven Madison Park proglašen je i najboljim restoranom u Sjevernoj Americi za 2017. godinu. Nagrade za najbolji restoran dodjeljuju se već 15 godina, a odabiru se glasovima Akademije 50 najboljih svjetskih restorana, koju čini više od tisuću utjecajnih kulinarskih pisaca i kritičara, kuhara i ugostitelja.

Drugo mjesto pripalo je prošlogodišnjem pobjedniku, Osteriji Francescana iz talijanske Modene, najbolji među azijskim restoranima bio je Gaggan iz Bangkoka, najbolji slastičar je Dominique Ansel sa svojim hibridom kroasana - cronutom, a najbolja kuharica Ana Roš iz Hiše Franko.