Među mnogobrojnim top listama koje se već tradicionalno rade krajem, ali i početkom svake nove godine, zanimljivo je vidjeti što se smatra 'it' namirnicama. Poznata platforma Pineterst sastavila je svoje favorite u kojima ćemo navodno najviše uživati u 2017.
Pivo
Craft revolucija domaće izrade piva otvorila je vrata najrazličitijim vrstama, a trenutno je najpopularnije kiselo pivo.
Hobotnica
U našoj se zemlji zna koliko je ukusna i smatramo je pravom poslasticom, a sada je to otkrio i ostatak svijeta. Kako piše In Style, Pinterest predviđa da otmjeni restorani hobotnicu u 2017. planiraju nuditi spremljenu na sve moguće načine.
Naan
Vrsta kruha, odnosno pogače, koja se radi od jogurta, tradicionalno se jede u zapadnoj, središnjoj i južnoj Aziji. Peče se u posebnoj vrsti pećnice zvanoj tandoor.
Kiseli kupus
Spada u zdrave namirnice jer je fermentiran. Istraživanje znanstvenika sa sveučilišta Cambridge otkriva da fermentirana hrana, posebno mliječni proizvodi, sprečavaju razvoj dijabetesa tipa 2, i to za 25 posto. A, kiseli je kupus idealna zimska namirnica koja će vas zaštititi i od bolesti jer fermentirana hrana stimulira bakterije koje pomažu jačanju imuniteta.
Nangka
Ovo egzotično voće smatra se najvećim plodovima na svijetu jer može biti teško i do 45 kilograma. Poznato je i kao voće Bangladeša, a bogato vlaknima, mineralima i vitaminima te bez zasićenih masnoća i kolesterola.
Zdravi čips
O čipsu od kelja, mrkve ili cikle smo već pisali, a sada se našao na listi najpoželjnijih delicija za 2017. Budući da su blagdani pri kraju i vrijeme je da se opet posvetimo zdravijem stilu života, probajte ove zdrave grickalice prema jednostavnom receptu
Empanada
Argentinsko jelo odnosno minijaturne pogačice s tankim hrskavim tijestom mogu se puniti s čime god poželite – mesom, žitaricama, povrćem pa čak i voćem.
Nov način kuhanja
Ovdje se na radi o konkretnoj namirnici ili začinima, već tehnici pripreme hrane. Umjesto grilanja, prženja ili pečenja, svi se sastojci stavljaju u jednu plastičnu vrećicu, potom uranjaju u vruću vodu i polako kuhaju dok jelo ne bude gotovo.
'Buda zdjelice'
Ljubitelji mesa neće biti presretni s idućom kombinacijom. Ne radi se o vrsti posuđa, već su takozvane Buda zdjelice dobile naziv po kombinaciji namirnica koju sadrže. Društvene mreže prepune su fotografija takvih obroka, a obično sadrže hranjive i zdrave namirnice poput mahunarki, povrća i preljeva za salatu.
Ulje grožđa
Nakon kokosovog ili maslinovog, najnovije hit ulje biti će ono od grožđa. Kažu da je lakše i povoljnije od primjerice maslinovog, ali još važnije pogodno za prženje i pirjanje. Ovo ulje dobiva se iz sjemenki grožđa, a najviše je cijenjeno što ima višu točku zagrijavanja pa je odlično kod već spomenutog načina pripreme hrane.