U Zagrebu predstavljena knjiga doktorice Lejle Kažinić Kreho – Antiaging prehrana te je tom prilikom okupljene upoznala koliko zdrava i uravnotežena prehrana može poboljšati raspoloženje, usporiti procese starenja organizma i dovesti do bolje vitalnosti i zdravlja
Predstavljanje knjige moderirala je spisateljica i psihoterapeutkinja Milana Vlaović i kroz razgovor s doktoricom Kažinić Kreho dodatno pojednostavila i objasnila prednosti alkalnog načina prehrane koji se znanstveno potvrđuje kao izvrsna prirodna terapija protiv starenja, stoji u priopćenju.
'Današnje društvo bazira se na kultu mladosti, da ne kažem da smo postali opsjednuti mladošću. To i nije loše dok god prirodnim putem utječemo na proces starenja. U knjizi sam objedinila svoja znanja i prezentirala čitateljima na jednostavan i pitak način. Željela sam da informacije o Antiaging prehrani dođu do što većeg broja ljudi jer pored praktičnih razloga poput mladolikog izgleda, ovakvim načinom prehrane možete uistinu utjecati na svoje zdravlje i osjećaj zadovoljstva i ispunjenosti. Uvijek istaknem da je hrana naša najintimnija veza s vanjskim svijetom i upravo je ono sredstvo kojim oblikujemo naše unutarnje zdravlje i naš vanjski izgled' izjavila je doktorica Lejla Kažinić Kreho.
Doktorica Lejla Kažinić Kreho magistrica je nutricionizma, dugogodišnja je članica Britanskog nutricionističkog društva. Studirala je na prestižnim sveučilištima u Velikoj Britaniji – Kraljevu koledžu, potom na Londonskom sveučilištu te institute Dunn Sveučilišta u Cambridgeu, a ujedno je i utemeljiteljica alkalnog načina prehrane u Hrvatskoj i najveći ambasador takve vrste prehrane.
Knjiga pored praktičnih i teoretskih znanja donosi i 30 recepata za sedmodnevni alkalni antiaging dijetetski program po danima, 15 recepata za savršen i mladolik ten, kosu, mladenačku cirkulaciju te prijedloge za prehranu kojom ćete pobijediti stres, riješiti se hiperpigmentacije, akni i sličnog, navodi se u najavi.