pariški dragulj

Novo poglavlje nakon McQueena: Sarah Burton nova je kreativna direktorica Givenchyja

09.09.2024 u 09:20

Bionic
Reading

Bivša dizajnerica modne kuće Alexander McQueen nova je kreativna direktorica Givenchyja, luksuzne pariške modne kuće koja je nakon odlaska Matthewa Williamsa u siječnju ove godine bila bez glavnog dizajnera

Sarah Burton u McQueenu je provela 26 godina, od čega 13 na mjestu kreativne direktorice, a njezina prva kolekcija za Givenchy, modnu kuću u vlasništvu LVMH-a, bit će za jesen/zimu 2025. (predstavit će se ožujku).

Burton će biti odgovorna za kreativno vodstvo svih ženskih i muških kolekcija, a u prvoj službenoj izjavi Givenchy je nazvala draguljem: 'Tako sam uzbuđena što mogu pisati sljedeće poglavlje u priči ove kultne kuće i unijeti u Givenchy svoju viziju, senzibilitet i uvjerenja'.

Pogledajte najljepše vjenčanice slavnih ljepotica Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević

U rujnu 2023. Burton je prikazala svoju posljednju kolekciju za Alexandera McQueena, čime je okončala 26-godišnji rad s brendom. Britanka je preuzela ulogu kreativne direktorice nakon što je 2010. preminuo osnivač Lee Alexander McQueen.

'Sarah Burton je izniman kreativni talent čiji sam rad strastveno pratio dugi niz godina. Njezina jedinstvena vizija i pristup modi bit će neprocjenjivi za ovaj kultni dom, poznat po svojoj odvažnosti i haute coutureu. Uvjeren sam da će njezino kreativno vodstvo pridonijeti budućem uspjehu i međunarodnom ugledu kuće', rekao je Sidney Toledano, predsjednik odbora Givenchyja.

Givenchy je dio luksuznog konglomerata Fashion Group koji također uključuje Celine i Loewe, a predvodi ga Toledano koji je u srpnju imenovao novog izvršnog direktora, Alessandra Valentija, bivšeg predsjednika EMEA (Europa, Bliski istok i Afrika) u Louis Vuittonu.

'Dolazak Sarah Burton na mjesto voditeljice našeg kreativnog dizajna vrlo je uzbudljiv trenutak za Givenchy. Njezin izvanredan put u karijeri i kreativna vizija već su joj priskrbili veliku bazu obožavatelja, a sigurni smo da će pod njezinim vodstvom Givenchy nastaviti s inovacijama i osvajati široku publiku diljem svijeta. Željno očekujem novu kreativnu energiju koju će Sarah donijeti dok radi s našim izvanrednim timovima, a mi započinjemo ovo novo poglavlje u povijesti Givenchyja', rekao je Valenti.